Nya äldreboendet i Snättringe ska få yngre grannar

Ett hus med 90 lägenheter i äldreboende och 120 förskoleplatser kan snart börja byggas i Snättringe. Men bygget kan komma att försenas eftersom grannarna är rädda om sin utsikt.

  • Publicerad 08:41, 14 sep 2017

Den 11 september klubbade kommunfullmäktige i Huddinge detaljplanen för en ny kombinerad förskola och äldreboende i Snättringe. Tanken är att möten över generationsgränser ska berika både barnens och de äldres liv.

– Forskning visar starkt på att det är bra både för barnen och de äldre att få möjlighet att umgås över generationsgränserna. Det stimulerar barnen i sin sociala utveckling. De som har gått på liknande förskolor i andra länder har lättare att ta för sig i skolan. Äldre känner sig också piggare och friskare, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd.

Genom att dela på kök ska verksamheterna även bli billigare.

Om behoven förändras är detaljplanen skriven så att det lägenheterna kan göras om till studentbostäder. Men det är inte fallet idag.

​– Vi ser snarare att vi har behov av ytterligare äldreboende i Huddinge. Vi ser just nu över mark för att bygga ett nytt äldreboende i centrala Huddinge.

Missnöjda

Men när byggandet kan komma igång är ännu oklart eftersom detaljplanen har överklagats.

– Det är grannarna i närområdet som är missnöjda med höjden på huset framförallt, eftersom det kommer att påverka deras utsikt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.