Populärt. När eleverna i testklasserna fick önska lektion blev det ”Läsa i appen!" Foto: Berättarministeriet

Nya app tvingar barn att läsa för att komma åt plattan

Appen Läs upp tvingar barnen läsa ett kapitel ur en bok innan de kan låsa upp sin platta eller telefon. Nu har Spångaelever testat appen.

  • Publicerad 12:14, 27 maj 2016

Elever i Hjulsta och Rinkeby har testat appen och de blev jättemotiverade att läsa mer.

Sitter dina barn hellre framför en skärm än med näsan i en bok? Nu har Berättarministeriet, som samarbetar med skolor i Järva, tagit fram en app som ska få barn att läsa mer. När man ska låsa upp sin platta eller telefon så måste man läsa ett kapitel ur en barnbok och svara på en fråga om texten först.

– Elever i Hjulsta och Rinkeby har testat appen och de blev jättemotiverade att läsa mer. Vi har använt samma mekanismer som spelvärlden jobbar med för att det ska vara lustfyllt att läsa, säger Malina Abrahamsson på Berättarministeriet.

Appen Läs upp finns att ladda ner gratis för Androidplattor och telefoner.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

60 års kamp för kvinnor inom polisen

Nyheter ”Männen kallade oss attrapper” Männen på stationen vägrade jobba med dem. De kallades "attrapper", och de som blev gravida löd under öknamnet "halvpoliser". Nu är det 60 år sedan de första kvinnliga poliserna började patrullera...fredag 14/12 16:29

Populär badplats försvinner i västra Stockholm

Nyheter Bad och båtklubbar måste flytta när värmeverk byggs ut Planen för placeringen av piren vid det nya värmeverket i Lövsta har spruckit. Det gör att både Lövstabadet och båtklubbarna måste flytta.fredag 14/12 15:36