Hopp och lek. Nya badhuset kommer att bli livat, men rutschkana och vikingatema. Foto: foto: Mostphotos

Nya badhuset får touch av äventyrsbad – trots allt

Vikingatema och en stor rutschkana som går utanpå huset är planen för Täbys nya badhus. Det trots att det alltid sagts nej till ett äventyrsbad.

  • Publicerad 11:53, 22 nov 2018

Många Täbybor har längtat efter ett nytt badhus. Tankarna på hur det ska se ut har varit många, likaså önskemålen.

Nu berättar Robert Stopp, kultur och fritidsnämndens ordförande, att till och med han blev chockad över resultatet.

– Det är en stor del av badhuset som blir riktigt rolig, mycket blir lattjo lajban, säger han.

Många Täbybor har önskat att den nya simhallen som byggs vid Stora Marknadsvägen ska bli ett äventyrsbad – något som det tidigt sagts nej till.

Touch av äventyrsbad

Men kultur- och fritidsnämnden har nu klubbat hur badet ska se ut - och det blir en hel del ”äventyrskänsla” ändå. Familjedelen kommer att ha Vikingatema och det blir dessutom en rutschbana.

– Det har tagit tio år och vi blev alla överraskade över hur mycket roligare det kommer att se ut än vi trodde. Det kommer bland annat att vara en jättestor rutshbana som går utanpå huset, säger Robert Stopp.

När blir det klart?

– Utifrån det jag fick reda på igår (läs förra veckan) så kommer det kanske bli klart hösten 2021, men jag säger 2022 så blir ingen ledsen. Huset kan bli klart 2021 men sen tror jag att öppningen dröjer, säger Robert Stopp.

Ni har hållit på med detta i 10 år, blev det dyrare än tänkt?

– Ja, det blir dyrt men oerhört bra projekterat, säger han.

Badhuset kommer att kosta mellan 460 och 500 miljoner kronor.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt