Blir kvar. Bowlinghallen på Söderhöjden i Jakobsberg blir kvar med den nuvarande ägaren. Bilden är en arkivbild. Foto: Ylva Bergman

Nya beskedet: Bowlingen blir kvar med samma ägare

I början av april kunde StockholmDirekt berätta att bowlinghallens ägare i Jakobsberg sagt upp avtalet med hyresvärden. Men i tisdags kväll slöts ett nytt avtal som gör att den nuvarande ägaren blir kvar – i åtta år.

  • Publicerad 11:28, 24 apr 2019

Turerna kring Bowling Bull, bowlinghallen på Söderhöjden i Jakobsberg, har varit många. Detta sedan förra våren då hyresvärden, det kommunala bolaget Järfällahus, JHAB, aviserade en hyreshöjning på nästan 100 procent. Sedan dess har hyran varit uppe i hyresnämnden och frågan har plockats upp från politiskt håll i kommunen.

I början av april valde bowlinghallens ägare Emil Sawma att inte skriva under det tioåriga kontrakt som JHAB då la på bordet. Men under tisdagen kunde ett nytt avtal till sist slutas.

– Vi fick ett åttaårigt kontrakt, så vi har garderat oss. Jag får inte prata om hyran, men vi har kommit överens, så mycket kan jag säga, säger Emil Sawma.

I början av april sa du att du ville gå vidare från bowlingen. Hur tänker du nu?

– Jag är skyldig alla som kämpat för hallen och alla Järfällabor som som ringer och stöttar oss varje dag att vara kvar. Den här verksamheten är viktig, och jag vill tacka alla som kämpat för bowlinghallen, och alla politiker oavsett politisk färg som engagerat sig.

Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, vill inte heller kommentera innehållet i kontraktet, men säger att båda parterna är nöjda.

– Jag är jätteglad! Vi har jobbat väldigt hårt för att få det här på plats, och nu har vi hittat en lösning där den nuvarande hyresgästen kan vara kvar, säger hon.

JHAB:s kommunikationschef hänvisar frågor till styrelseordföranden Björn Lindforss (M), som även han gläds åt avtalet.

– Många har haft ett stort engagemang i bowlinghallen och det känns bra att vi till sist, efter lång tid har kommit överens med hyresgästen, säger han.

Varför kan ni inte kommentera närmare hur avtalet ser ut, när sådana uppgifter presenterats inför tidigare förslag?

– Det är en affärshemlighet. Tidigare har det inte varit helt korrekta uppgifter som florerat och det har varit en pajkastning inför öppen ridå. Jag är glad att det nu är över, säger Björn Lindforss.

Nedan kan du ta del av vår tidigare rapportering om turerna kring bowlinghallen.

Ägaren säger upp Jakobsbergs bowlinghall

Fortsatt oviss framtid för bowlinghallen i Jakobsberg

Bowlinghallens hyra ska upp i hyresnämnden

Här demonstrerar de för bowlingen i Jakobsberg

Oro för framtiden i Jakobsbergs bowlinghall

Stockholm Direkt