Blir kvar. Karlbergs station ska inte rivas enligt tidigare plan utan blir kvar som reservstation. Foto: Johann Bernövall

Nya beskedet: Karlbergs station blir kvar

Enligt tidigare besked ska Karlbergs station rivas eftersom det inte finns någon användning av den sedan Citybanan öppnade i fjol. Men nu har Trafikverket ändrat sig.

  • Publicerad 15:47, 2 maj 2018

Inga järnvägsföretag har visat något intresse för att nyttja Karlbergs station i framtiden och fram till nyligen var planen att riva den. Reseunderlaget bedömdes för lågt sedan Citybanan har börjat gå och den nya pendeltågsstationen Stockholm Odenplan öppnat.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men nu har Trafikverket svängt.

– Vi vill behålla den som en reservstation om det skulle inträffa någon störning i tågtrafiken. Då är det enkelt att bara lägga om växlarna och anlända till en "klar" station. Vi kommer att ha kvar all teknik på stationen och har redan använt den vid ett tillfälle när vi hade problem, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Trafikverket om cykelgåtan vid spökstationen: "Märkligt"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

7-åring i centrum på nämndmöte

Nyheter ✓ Vill ha lekplats i stället för krog ✓ Lokala S-toppens passning till det egna partiet ✓ Det beslutade Kungsholmens stadsdelsnämnd Ett medborgarförslag om att riva en kultklubb och bygga lekplats gladde Kungsholmens stadsdelsnämnd. Men mest skratt rev ordföranden ner – med ett skämt om det egna partiet. Här är några av besluten...torsdag 24/5 20:35