Utreds. Spårväg City kan förlängas till Ropsten. Foto: Sacharias Källdén

Nya blågröna styret öppnar för Spårväg City till Ropsten

Den nya blågröna majoriteten i landstinget vill utreda om det går att förlänga Spårväg City till Ropsten. Nu vill man att Lidingö ska vara med att betala.

  • Publicerad 15:31, 23 okt 2018

Den nya blågröna majoritetskoalitionen i Stockholms läns landsting presenterade i veckan sin gemensamma politiska plattform.

Där framgår det att landstinget återaktualiserar de tidigare planerna på att att Spårväg City ska förlängas till Ropsten. Och de ska försöka få Lidingö kommun att betala för en del av kakan.

– Landstinget ska under hösten genomföra en utredning för att se vilka finansieringsmöjligheter som finns. Därefter ska vi bjuda in Lidingö och Stockholm stad för att se hur vi kan gå vidare, säger Tomas Eriksson (MP), nytt kollektivtrafikslandstingsråd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag ser gärna att man kommer igång med Spårväg City så snart som möjligt, efter att man sett till vad utredning kommer fram till. Det finns fortfarande frågor som måste lösas, bland annat teknisk försörjning och markfrågor, säger Tomas Eriksson.

M tvekar om utbyggnaden av Spårväg City

Utredningen genomförs under hösten/vintern. Dialogen mellan Landstinget, Stockholm Stad och Lidingö kommun kommer ske under 2019.