Utreds. Spårväg City kan förlängas till Ropsten. Foto: Sacharias Källdén

Nya blågröna styret öppnar för Spårväg City till Ropsten

Den nya blågröna majoriteten i landstinget vill utreda om det går att förlänga Spårväg City till Ropsten. Nu vill man att Lidingö ska vara med att betala.

  • Publicerad 15:31, 23 okt 2018

Den nya blågröna majoritetskoalitionen i Stockholms läns landsting presenterade i veckan sin gemensamma politiska plattform.

Där framgår det att landstinget återaktualiserar de tidigare planerna på att att Spårväg City ska förlängas till Ropsten. Och de ska försöka få Lidingö kommun att betala för en del av kakan.

– Landstinget ska under hösten genomföra en utredning för att se vilka finansieringsmöjligheter som finns. Därefter ska vi bjuda in Lidingö och Stockholm stad för att se hur vi kan gå vidare, säger Tomas Eriksson (MP), nytt kollektivtrafikslandstingsråd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag ser gärna att man kommer igång med Spårväg City så snart som möjligt, efter att man sett till vad utredning kommer fram till. Det finns fortfarande frågor som måste lösas, bland annat teknisk försörjning och markfrågor, säger Tomas Eriksson.

M tvekar om utbyggnaden av Spårväg City

Utredningen genomförs under hösten/vintern. Dialogen mellan Landstinget, Stockholm Stad och Lidingö kommun kommer ske under 2019.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Cykelhjälmsfrågan ska utredas av staden

Nyheter S: "Absurt när politiker antyder att hjälm inte är viktigt" En skrivelse i trafiknämnden kräver att stadens förvaltningar och politiker ska ha en enad röst och vara ärliga med riskerna med att inte använda cykelhjälm.torsdag 15/11 13:06

Djurgården startar skridskoskola för barn

Nyheter Bandysektionen ska bygga upp egen ungdomsverksamhet Under tio lördagar bjuder Djurgårdens IF:s bandysektion in till skridskoskola på Östermalms IP.torsdag 15/11 12:17