SKISS. Så här kommer nya Boulebar i Rålambshovsparken att se ut vid öppningen våren 2018. Foto: Bouleb

Nya bud om boulebar i Rålis

Förra vintern brann Boulebar Rålambshovsparken ner till grunden. Nu står det klart vad som ska hända med den franskinspirerade klotbaren.

  • Publicerad 15:57, 31 jan 2018

Det var på tidigt på nyårsdagsmorgonen 2017 som räddningstjänsten larmades om att Boulebar i Rålambshovsparken stod i lågor.

Det stod snabbt klart att restaurangen, baren och de 14 utomhusbanorna var totalförstörda och inte gick att rädda. En tillfällig containerlösning hann byggas upp på några månader, vilket gjorde att sommarsäsongen 2017 räddades.

Tanken var att containrarna skulle ersättas av en mer långsiktig lösning. Men nu står det klart att containrarna ska vara kvar.

– Det stämmer. Vi behåller den byggnaden även nu i sommar. Det fungerade så pass bra att vi inte vill stressa fram den riktiga renoveringen, säger Robin Johansson, arena manager på Boulebar.

Planerna på att behålla den tillfälliga byggnaden ytterligare ett år har fått klartecken av staden och planen är nu att klotsäsongen drar igång på fredagen 27 april.

– Vi kommer ha uppgraderade menyer och självklart piffa till det och förbättra detaljer, men på det stora hela blir allt som tidigare, säger Robin Johansson.

Bygger nytt i höst

Den stora renoveringen ska sedan påbörjas efter säsongen, någon gång i mitten av september 2018.

Det som planeras är en byggnad med stora glaspartier, men i samma storlek som tidigare.

– Vi har fått ett första godkännande på nya byggnaden. Det blir samma storlek som vi alltid har haft rent kvadratmetermässigt, men vi vill föra in mer glas för att öka genomsikten jämfört mot den tidigare träbyggnaden, säger Robin Johansson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm Marathon redan fullbokat

Nyheter Firar 40 år – med ny bana Om drygt en vecka är det dags för tusentals löpare att inta Stockholms gator när den 40:e upplagan av Stockholm Marathon går av stapeln. En helt ny bana har tagits fram, och trycket har varit så högt...lördag 26/5 17:00

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00