Odenplans cykelgarage. Nu är 211 av 328 platser i cykelgaraget vid Odenplan uthyrda. Foto: Linda Gren

Nya cykelgaraget på Odenplan delvis ombyggt

Odenplans cykelgarage börjar sakta men säkert att fyllas med hyresgäster. Nu har man byggt om platser för att anpassa det till marknaden.

  • Publicerad 15:33, 20 maj 2019

Det var i augusti 2016 som cykelgaraget på Odenplan öppnade. I början gick det lite trögt och när VasastanDirekt skrev senast, för drygt ett år sedan, var nästan två av tre platser tomma.

I dag är 211 av 328 platser uthyrda.

– Det är som förväntat, när vi öppnar ett bilgarage tar det ungefär tre år att få upp en god beläggning. Så det här är samma trend. Om ett år förväntar vi oss att ha fullt uthyrt, säger Christian Rockberger, vd på Stockholm Parkering.

Vem är Odenplans cykelgarage tänkt för?

Cykelgaraget har byggts om och flera så kallade boxplatser har tillkommit. För ett år sedan var det sex, nu är det 30.

– Det har varit störst efterfrågan på dem. Trots att de kostar 200 kronor i månaden att hyra, dubbelt så mycket som de andra. Där finns möjlighet till el-laddning och förvaring och så är det ytterligare ett skalskydd. Innan vi utökade hade vi en lång kö till dessa och nu är alla boxplatser uthyrda, säger Christian Rockberger.

Kan det bli aktuellt att bygga om fler platser till boxar?

– Om det blir svårt att hyra ut de vanliga plasterna så kommer vi att göra det, men boxplatserna tar också upp mer plats.