Ointresserad. Cyklisten Anna Semenova som bor vid Norrtull känner inget behov av cykelgaraget vid Odenplan. Foto: Linda Gren

Nya cykelgaraget vid Odenplan gapar tomt

Cirka två av tre platser i cykelgaraget på Odenplan är outhyrda. Men till specialplatserna, sex stycken med eluttag, är det kö. Nu kan de vanliga göras om.

  • Publicerad 18:30, 13 feb 2018

"Hittills har jag sett en person komma ut från cykelgaraget på Odenplan. Är det någon som använder det?" Den frågan fick Vi i Vasastan av en läsare i veckan. Och svaret är ja. Men långtifrån alla platser är upptagna. Av cirka 330 "vanliga" p-platser är bara 120 uthyrda.

– Det tar tid att etablera ett parkeringsgarage, när det handlar om bilgarage brukar vi räkna med ungefär tre år innan det är full beläggning, säger Christian Rockberger, vd på Stockholm Parkering.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Garaget öppnade i augusti 2016 men det började kosta pengar att hyra platser först när Citybanan togs i drift i somras.

Trots att det finns många lediga platser är det kö till de dyraste sex platserna, så kallade boxplatser med eluttag. De kostar 200 kronor i månaden att hyra, det dubbla jämfört med hyran för vanliga platser.

– Cirka 30 personer står i kö. Har man en elcykel kanske man är mer benägen att betala extra för en säker placering. Annars kanske man tänker att man lika gärna kan parkera på gatan. Om utvecklingen fortsätter såhär så kanske vi tar bort ställ och gör fler boxplatser. Det är lätt att göra om, säger Christian Rockberger.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vasastadsbon Anna Semenova bor vid Norrtull och cyklar varje dag. Men hon har inte använt garaget.

– Nej, jag bor så nära och vi har cykelgarage i huset. Sen om jag ska någonstans så tycker jag att det är lättast att parkera vid någon park eller på gatan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm Marathon redan fullbokat

Nyheter Firar 40 år – med ny bana Om drygt en vecka är det dags för tusentals löpare att inta Stockholms gator när den 40:e upplagan av Stockholm Marathon går av stapeln. En helt ny bana har tagits fram, och trycket har varit så högt...lördag 26/5 17:00

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00