Nya farthinder på plats på Sveavägen

Flera boende vittnar om att problem med både raggarstök och fortkörning på Sveavägen fortsätter och har eskalerat de senaste åren. Under natten till i torsdags kom permanenta farthinder på plats.

  • Publicerad 10:09, 27 sep 2019

Som VasastanDirekt har skrivit återkommande om så är det ett stort problem på Sveavägen med fylla, stök, raggarträffar och fortkörning. En arbetsgrupp bestående av boende, polis, stadsdelsförvaltningen och trafikkontoret har träffats flera gånger för att komma tillrätta med problemen.

Sveavägen kan få fartkameror

Vissa boende anser att det är raggarträffarna med tillhörande hög musik, fylla, och offentligt urinerande som stör mest medan andra menar att det är fortkörning som är huvudproblemet.

För att åtminstone komma till rätta med fortkörning har det en tid planerats permanenta farthinder på Sveavägen. Egentligen skulle de ha varit på plats i början av augusti men då andra trafikarbeten som låg tidigare i tidsplanen drog ut på tiden fördröjdes planerna.

Raggarstöket tillbaka i Vasastan

Under natten till i torsdags kom farthinder på plats ungefär vid Sveavägen 119. En av de boende störts av nattlig fortkörning och som vill vara anonym är glad att det sätts in åtgärder mot de som kör för fort.

– Fartdårarnas tid måste vara över inom kort. Det är olidligt. Ljudnivån är sjukt hög. Det känns mycket obehagligt, det som pågår på gatan. Men vi är glada att något nu sker. Vi ser fram emot fortsatt liv utan störning nattetid.

Förra veckan kom även det gräskantsskydd som ska hindra bilar att köra upp i Vanadislunden på plats.

På plats. Några av de fartgupp som ska upp på Sveavägen är på plats. Foto: Mimmi Epstein