Den nya förskolan vid Årsta gård. Foto: Eva Tonström

Nya förskolan har öppnat vid Årsta Gård

I veckan öppnade den nya förskolan vid Årsta gårds bollplan. Det är förskolorna Valrossen och Humlan som har slagits ihop till en.

  • Publicerad 16:41, 10 maj 2016

Den nya tillfälliga förskolan som byggts intill Årsta gårds bollplan slog upp portarna i tisdags. Totalt 64 barn och ett 15-tal pedagoger har flyttat dit och de kommer från två förskolor i Årsta: Humlan på Hummelvägen och Valrossen på Svärdlångsvägen. Den nya förskolan heter bara Humlan och har fyra avdelningar.

– I samband med flytten har vi valt att lägga ner förskolan Valrossen och ha bara en, större förskola i stället. Det blir bättre för både barn och personal, säger förskolechefen Maria Wennström.

Nya Humlan blir energismart

Huset där Humlan låg tidigare kommer att rivas eftersom det är för gammalt och slitet. Istället byggs ett helt nytt förskolehus vid Skälderviksparken med plats för sex avdelningar, runt 90 barn.

– Jag tror att det kommer bli jättebra! Vi utökar alltså med två avdelningar och det behövs. Det är så mycket barn i Årsta och så kommer det att se ut i många år till, säger Maria Wennström.

Nya, permanenta Humlan blir den första förskolan i stadsdelen som byggs som ett så kallat passivhus, det vill säga energismart och miljövänligt när det gäller uppvärmning och material. Humlan-barnen kommer att gå i de tillfälliga lokalerna vid Årsta gård fram till hösten 2018.   

Barn misstänks inblandat i Rågsvedsmord

Nyheter Kvinna överfölls med kniv och dog Ett barn misstänks för brott i samband med knivmordet på en kvinna i Rågsved tidigare i juni. Nu inleds en LUL 31-utredning, som sker då någon som är under 15 år kan misstänkas för ett brott.tisdag 23/7 13:46