Behov. Foto: Jannie Flodman

Nya förskolan i Midsommarkransen försenad

Midsommarkransen behöver fler förskoleplatser och staden vill därför omvandla kontorslokaler till nya förskoleenheter. Men projektet har överklagats och skjuts på framtiden.

  • Publicerad 07:00, 26 jan 2018

Den planerade förskoleenheten kommer att rymma sex barngrupper med en kapacitet på 18 barn per avdelning.

Det är fastigheten Kilaberg 1 i Midsommarkransen som ska göras om. Fastigheten ligger i korsningen där Tellusborgsvägen möter Kilabergsvägen.

– Detta behövs absolut, men det finns inget akut behov i området just nu. Vi har en god försörjning av förskoleplatser i stadsdelen, säger Jessica Jormtun (MP), ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd.

Anledningen till att behovet av förskoleplatser har ökat i Midsommarkransen är dels ett fortsatt bostadsbyggande i området, dels på grund av planerade evakueringar av ett antal befintliga förskolor med tidsbegränsade bygglov.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Utbildningsförvaltningen ser dessutom behov av att utöka antalet skolplatser inom Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde. Även skolverksamheten är tänkt att vara i samma fastighet.

Projektet har dock överklagats av en privatperson som anser att den befintliga fristående skolverksamheten, som bedrivs i en annan del av lokalerna, anses bli allt för negativt påverkade av inflyttningen.

I avvaktan på rättsprocessen för staden en dialog med fastighetsägaren för att undersöka andra möjliga vägar framåt för ärendet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag är inte orolig, vi klarar en försening. Det är inget som påverkar vår förmåga att uppfylla förskolegarantin, säger Jessica Jormtun.

Totalt kostar det 10,6 miljoner kronor att anpassa förskolans lokaler och gård, samt ytterligare 1,2 miljoner kronor för anpassning av tillagningsköket.

Fastigheten ligger intill Bäckvägen. Foto: Hitta.se © Lantmäteriet/Metria

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vill förbjuda cyklister längs Årstaviken

Nyheter Södermalmsbo bakom nytt förslag Cyklisternas förutsättningar att cykla på Söder har förbättrats så pass mycket att flanörer och joggare nu borde slippas utsättas för dem på promenadstråket längs Årstaviken, skriver en Södermalmsbo...måndag 21/5 17:10

Uppåt för krisande kommunal skola i Söderort

Nyheter Positiva besked inför hösten Det verkar våras för Kärrtorps gymnasium, trots allt. Efter andra antagningen har antalet elever ökat. Men än är det osäkert hur många klasser det blir i höst.måndag 21/5 17:03