SVETTIGT. Morgonhumöret var inte på topp på Gullmars under måndagsmorgonen. Foto: Sophie Stigfur

Nya förslaget: SL-pengarna tillbaka i kaoset

Ersätt folk för deras SL-kort för att kompensera för kaoset i tunnelbanan. Det är V:s förslag på hur man kan hålla resenärerna på bra humör.

  • Publicerad 17:52, 13 jun 2018

Efter veckans kaos i SL-trafiken, som startade i måndags i samband med att landstinget valt att påbörja renoveringen av två t-baneperronger – Skärmarbrink och Gullmarsplan – kommer nu Vänsterpartiet i landstinget med ett förslag: Betala tillbaka pengar för SL-korten.

Tidigare i veckan berättade vi att stadens miljöborgarråd Katarina Luhr, (MP), föreslog att SL borde öppna spärrarna under tiden perrongerna renoveras. Nej, för farligt, sade SL. Nu kommer alltså Vänsterpartiets förslag.

– SL är skyldiga att underlätta så mycket som möjligt för sina resenärer under renovering och till dess att det finns en fungerande ersättningstrafik borde SL betala tillbaka delar av månadskortet, säger Gunilla Roxby Cromvall, gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholms läns landsting.   

Partiet hakar även på idén med öppna spärrar vid Gullmarsplan.

– Först och främst gäller det att låta spärrarna stå öppna, åtminstone under rusningstrafik. Det kan inte stämma som SL säger att spärrarna inte är bekymret, självklart stoppar de upp flödet. Och även om trappan vid Gullmars är ett problem, så kan man inte ta bort en trappa, men spärrarna kan man göra något åt – hålla dem öppna, säger Gunilla Roxby Cromvall.

Arbetet på de två stationerna förväntas pågå i stort sett hela sommaren, fram till och med den 19 augusti.

Nu är kaoset på gröna linjen igång

SL: Det vore farligt att öppna spärrarna

SL:s uppmaning i kaoset: Ta bussen