GÅGATAN. Det finns mer att göra för att komma åt buskörningen på Hornsbergs strand, menar Kristdemokraterna. Foto: Sacharias Källdén

Nya förslaget: Spärra av Hornsbergs strand

Spärra av gatan eller sätt upp bommar. Nu ger sig Kristdemokraterna in i kampen att stoppa buskörningen i Hornsberg.

  • Publicerad 12:51, 14 jun 2018

I veckan lanserade Liberalerna ett antal förslag för att bland annat komma åt buskörningen med vattenskotrar i Hornsberg. Nu ger sig Kristdemokraterna in i kampen om att få bort buskörningen på gatan. Partiet vill se fler hinder på gatan för att buskörare inte ska hinna försvinna från platsen vid en eventuell olycka eller annan händelse innan polisen kommer.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt KD hände detta nyligen när en motorcyklist misshandlade två personer som påpekade dennes höga fart.

– Ett sätt att minska risken att detta upprepas är att fysiskt spärra av gatan i ena änden så att man kör in och ut på samma ställe. Det gör det också svårare att smita från platsen vid en eventuell olycka. Ett annat sätt är att ha en bom eller höj- och sänkbara pollare som kan öppnas av den som har tillstånd, säger Micke Valier KD:s gruppledare i trafiknämnden i ett pressmeddelande.

KD vill därför att trafikkontoret nu presenterar vilka ytterligare tekniska åtgärder som kan vara tänkbara för att höja tryggheten på Hornsbergs strand.