Två fynd gjordes under en skallgång i Kallhäll i helgen. Foto: Mostphotos

Nya fynd kan kopplas till dödsmisshandel i Kallhäll

Under en skallgång som frivilliga Järfällabor ordnade i Kallhäll i helgen gjordes två fynd som nu undersöks av polisen.

  • Publicerad 16:40, 28 nov 2017

Kallhällsbon Anders Kalin hittades mördad fredagen 10 november vid Kallhälls station. Polisen efterlyser fler tips från personer som kan ha sett honom under dagen. Har du sett något? Ring polisen på 114 14. Bilden publiceras med tillstånd från anhöriga. Foto: Privat

För drygt två veckor sedan misshandlades Kallhällsbon Anders Kalin brutalt till döds i skogsområdet vid Kallhälls station. Polisen har sedan dess vädjat till allmänheten om tips som kan hjälpa dem att komma framåt i utredningen.

Polisen kartlägger mördade Kallhällsbons sista dag i livet

I helgen organiserade ett trettiotal frivilliga Järfällabor en skallgång i området.

– Vi vill dra vårt strå till stacken. Polisen hade genomsökt området, det var inte avspärrat längre och snön var borta. Det behövs många ögon, området är större än man tror, säger Fredrik Grufman, en av initiativtagarna och administratör för Facebookgruppen Varning i Järfälla, där skallgången samordnades.

Under skallgången hittades två föremål som nu undersöks av polisen, en kniv och en nyckelknippa.

"Viktiga pusselbitar"

Spaningsledaren Patrik Zanders säger att alla pusselbitar är viktiga.

– De kontaktade oss först och kollade att det var okej och fynden hanterades utmärkt. De rörde inget själva utan ringde oss, säger han.

På frågan om varför polisen inte själv hittat sakerna under sina sökningar ser han två möjliga svar.

– Det ena är att det stora områden att genomsöka. Det finns också en teoretisk möjlighet att sakerna kommit dit efter att vi har varit där, säger Patrik Zanders.

Ännu har inte polisen kunnat bekräfta om föremålen är knutna till mordet. Både kniven och nycklarna undersöks nu för att säkra eventuella spår och DNA.

– Vi har ingen uppfattning alls om kniven i nuläget men nycklarna stämmer överens med den beskrivning vi har fått och de hittades i närheten av där kroppen upptäcktes, säger Patrik Zanders.

Han fortsätter:

– Är det rätt nycklar så kan vi utesluta stöld, att motivet skulle vara att komma åt lägenheten, säger han.

Mordoffret Anders Kalins syster, Brittmarie Boman, tycker att det är bra att folk engagerar sig.

– Vi anhöriga är tacksamma så länge det görs förståndigt och hjälper polisens arbete, säger Brittmarie Boman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här bor de mitt i historiens vingslag

Nyheter StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56

Dags igen: då stängs pendeltågen av i sommar

Nyheter Så reser du istället Är det dags, är det dags, är det dags igen? Japp, det är det. För pendeltågsavstängningar alltså.fredag 6/7 11:35