Nya hotellängorna snart klara

Huskropparna är på plats. Snart ska nya Ekebyhov hotell möbleras och i maj står de 60 hotellägenheterna inflyttningsklara.

  • Publicerad 07:15, 19 apr 2019

Ekerö växer och blir mer attraktivt. Även om man inte jobbar här tror jag att det kommer vara intressant.

Vid Brygga industriområde ligger Ekerös senaste tillskott på hotellfronten, nästan granne med det nyss öppnade Mälarö hotell.

– Vi möblerar i början av maj och i mitten av maj hoppas vi att det kan öppna, säger Mikael Lundström, operations manager på driftsbolaget Easyflat.

Hotellet består av fullt utrustade två- och fyrbäddslägenheter med egen köksyta och kyl och frys. Målgruppen är bland andra byggnadsarbetare, men även turister.

– Man är välkommen att bo ett dygn också, men de flesta tror jag kommer vara långtidsboende på mellan en och tre månader, säger Mikael Lundström.

Han tror att hotellet kan passa bra för exempelvis utländska byggnadsarbetare.

– Många utländska entreprenörer har sin personal här i några månader. Sedan åker de hem någon månad och kommer tillbaka igen, säger han.

Hotellet kommer ha personal på plats måndag till fredag för bland annat städning, däremot finns ingen reception.

– Vi har ett liknande hotell i Slagsta och där finns reception som går att kontakta. Nyckel får man i mobilen, så det är inget som måste kvitteras ut, säger Mikael Lundström.

”Ekerö lockar”

Han tror att hotellet kan locka intresse från bland annat byggnadsarbetare som arbetar med Förbifart Stockholm. Men även efter vägprojektet tror han att Ekerö lockar.

– Ekerö växer och blir mer attraktivt. Även om man inte jobbar här tror jag att det kommer vara intressant. Då kan man bo lite mer lantligt och nära vattnet, men ändå har nära till jobbet om man exempelvis jobbar i Kista, säger Mikael Lundström.

Att hotellet ligger bara några få meter ifrån ett annat hotell är inget som stör Mikael Lundström.

– Jag tror att marknaden är större än vi kan tillgodose, säger han.

Ekebyhov hotell

De 60 lägenheterna finns i två olika storlekar. Den mindre är på 30 kvadratmeter och de större är på 45 kvadrat. Hotellet har 30 lägenheter i vardera huskropp.

Rummen ska påminna om vanliga lägenheter och det ska vara ett fullvärdigt kök samt finnas möjlighet att tvätta kläder i huset.

Källa: lifetimegroup.se

Visa merVisa mindre

Liberalerna hoppar av Mälarökoalitionen

Nyheter "Har inte lyckats ta över makten" Planen på att få till ett maktskifte i kommunen lyckades inte. Efter två år väljer nu Liberalerna att hoppa av Mälarökoalitionen – som därmed upplöses helt.torsdag 4/6 15:23

Kollektivkörfältet nu öppet för bilar

Nyheter Med byggarbeten påverkas framkomligheten i morgontrafiken. Nu beviljar länsstyrelsen ett undantag och låter bilister köra i kollektivkörfältet på Ekerövägen.onsdag 3/6 16:58

Munsös äldre skolbarn tvingas flytta

Nyheter Ska ske till hösten Protesterna gav inte den effekt aktionsgruppen Rädda Munsö skola hade hoppats. Men när det politiska beslutet togs om skolflytten undantas de yngre eleverna.onsdag 3/6 11:06

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt