Sveavägens raggare får de boende att se rött. Foto: Mostphotos

Nya idéer kan stoppa raggarstöket

Irritationen över raggarträffarna på Sveavägen fortsätter. Nu har ytterligare ett möte ägt rum för att diskutera vad man ska göra åt saken.

  • Publicerad 06:52, 9 apr 2018

Som StockholmDirekt tidigare skrivit om är raggarstöket ett stort problem för de boende på Sveavägen. Innan påsk hade trafikkontoret, stadsdelen och polisen ett möte där de diskuterade förslag på åtgärder som inkommit från allmänheten.

– Beroende på vad det är för förslag hamnar de hos oss, stadsdelen eller polisen. Det viktiga är att hålla isär dem. Nu gäller det att titta på vad man kan göra med Sveavägen i ett större perspektiv, säger Ola Eriksson, presstalesperson på trafikkontoret.

Men på mötet kom man inte fram till några konkreta åtgärder för att förhindra raggarstöket, dock arbetar man på en rapport där åtgärderna ska redas ut. Planen är att den ska vara klar till våren.

– Vi har fått många olika idéer från allmänheten som farthinder, belysning, parkeringsvakter och poliser. Sedan måste man titta på hur större åtgärder i själva gatumiljön påverkar resten av trafiken. Sveavägen är en viktig trafikled, vi har förståelse för att allmänheten vill ändra detta snabbt men det måste åtgärdas ordentligt då det annars kan påverka hela stan, säger Ola Eriksson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fest på Söder ska få fler att odla

Nyheter Här får barnen stoppa fingrarna i jord Det förbereds för en stor odlingsfest i Drakenbergsparken i höst.torsdag 19/7 16:33

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17