Rasmus Jonlund (FP) tycker att platsen kring Preem och Trattorian vid Norr Mälarstrand behöver ett namn. Foto: Per Brandt

Nya idén för Norr Mälarstrand – döp platsen vid Preem

Holmiaparken, Karlfeldtsparken och nu kanske… Ja vad kallar du egentligen platsen vid Trattorian och Preem på Norr Mälarstrand? Nu slår vi ett slag för att döpa en ny plats på Kungsholmen.

  • Publicerad 11:32, 4 jun 2015

Det nya förslaget för att göra om platsen vid Norr Mälarstrand fick sig en liten törn i förra veckan när Stadsmuseet sågade planerna vilket fick många att reagera. Folkpartisten, och kungsholmsbon Rasmus Jonlund var en av de som gav sig in i debatten. Samtidigt fick diskussionerna honom att fundera – vad kallas egentligen platsen som allt handlar om.

LÄS MER: "Kungsholmens hemliga park har fått sitt namn – officiellt"

– Jag kollade i Stadsmuseets utlåtande för de brukar ha koll på historiska namn men hittade inget där heller, det står till exempel kvarteret Stuvaren men det känner inte så många till. Jag tycker att det är bra att platsen utvecklas men ska man göra det ska vi definitivt ge den ett namn, säger Rasmus Jonlund.

Kom med förslag

Nu gör vi därför gemensam sak och efterlyser era namnförslag på området kring Riddarfjärdens marina, Preem och Trattorian. Om det hela kan resultera i ännu ett lyckat dop återstår att se. Det är slutligen upp till namnberedningen i staden och stadsbyggnadsnämnden, men Rasmus Jonlund är beredd att driva frågan vidare med hjälp från er läsare.

– Jag tycker att det skulle vara spännande att se vilka förslag som kommer in. Ett platsnamn kan tyckas vara en liten sak men allt som skapar mer engagemang kring sin närmiljö är positivt, säger Rasmus Jonlund.

På redaktionen föreslogs bland annat ”Preemiäran”. Bland Rasmus Jonlunds egna namnidéerna finns till exempel Riddarfjärdstorget, Södra Kungsholmstorg, Kungsholmskajen eller Holger Bloms plats.

– Även om det inte är en park så kan den legendariske stadsträdgårdsmästaren få en plats i anslutning till Norr Mälarstrand som alltså var ett av "hans" verk, säger Rasmus Jonlund.

Vad tycker du platsen ska kallas?

Vad brukar du säga om platsen vid Riddarfjärdens marina, Preem och Trattorian? Skicka in ditt namnförslag till oss på vk@direktpress. Skriv Namnförslag i ämnesrubriken.