Tomas Moranson, Henrik Säving och Simon Moranson leverera burgare på Nytorgsgatan 33 från och med onsdag. Foto: Elina Lundberg

Nya kaxiga burgarhaket på Södermalm: "Har en av Sveriges bästa burgare”

Lily's Burgers, Prime burger, Burger Shack och snart BC Burgers. Alla inom en radie av 500 meter i hjärtat av SoFo. Men nykomlingen räds inte konkurrensen.

  • Publicerad 11:36, 3 jul 2017

Var och varannan krog i kvarteret har en respektabel burgare på menyn och bara några hundra meter från BC Burgers, som öppnar på Nytorgsgatan på onsdag, finns det flera renodlade burgarhak.

Dags att ställa frågan: Hur mycket hamburgare tål SoFo?

– Nej, vänd på det! Hur många pizzerior finns det i Stockholm? Hur många sushihak har vi? Det intressanta är att titta på vilka som går bra. Det är de som gör det bra. Och jag kan med gott samvete säga att vi serverar riktigt bra burgare, säger Tomas Moranson.

Burgarkrig på Söder när ny storkedja kliver in på Medis

Uppvuxna i krogvärlden

Han och brorsan Simon Moranson har vuxit upp i restaurangbranschen. Deras pappa har haft flera krogar, från Fridhemsplan till Södertälje där han, enligt Tomas, var först med att servera gyros för 25 år sen.

Bröderna har fortsatt i farsans fotspår, jobbat med gatukök och kaféer men BC Burgers är deras första stora krog. De startar den tillsammans med kökschefen Henrik Säving, från Svenska Hamburgerköket och Flippin Burgers, och Peter Ögren, från slakteriet Gudruns.

– Henrik är en riktig hamburgenörd och Peter handplockar det finaste svenska köttet åt oss. Det är riktiga köttbitar på högrev och bringa, inga frysta puckar från Willys. Sen har vi vegetariska och veganska burgare också. Vi känner ju till området, säger Tomas Moranson.

Ny vegankiosk lockar med Pamela Anderson-burgare

Bajare på hemmaplan

Han säger att han alltid varit kär i SoFo och tycker läget vid Nytorget är perfekt.Som Hammarbyare är han extra glad att etablera sig i Bajenland.

– Jag är uppvuxen med Kennedy Bakircioglü och Stefan Batan. För mig är Söder drömmen. När vi hittade lokalen kände vi bara att nu kör vi, all in, säger Tomas Moranson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.