Nya klätterhallen är invigd

Under söndagen invigdes den ny klätterhallen i Enköping och intresset var stort.

  • Publicerad 08:17, 9 apr 2019

Det var stor uppståndelse när Enköpings klätterklubb invigde sina nya lokaler med stöd av Riksidrottsförbundet.

Det samlade runt 500 personer under dagen som fick prova på allt från klättring till hinderbana och friklättring (Bouldering).

– Det har verkligen var kul och lyckat med så många som varit här och vilket intresse för våra olika grupper. Det är allt från stora till små som varit på plats och provat på det mesta. Vi har även fått in massor av intresserade för alla våra grupper, berättar Ida Lundén.

Nu kan klubben erbjuda aktiviteter varje dag och det finns alltid något som passar alla.

– Ja, vi har allt från aktiviteter för de allra minsta med olika grupper till mer avancerade grupper och olika typer av evenemang som barnkalas och företagsjippon.

Nu är detta projekt i hamn och samtidigt så har man jobbat med det spännande hinderloppet som går av stapeln nu på lördag där intresset varit stort.

– Ja, det har varit lite att stå i, skrattar Ida. Nu är nya lokalen på plats och vi har öppet från måndag och på lördag skall vi ju genomföra vårt hinderlopp på Enavallen. Det har varit stort intresse och vi har närmare 200 anmälningar och vi räknar med att ca:50 kommer att anmäla sig på plats. Alla kan vara med oavsett om man har vana eller är nybörjare.

Hinderlopp

Loppet går den 13/4 mellan kl.10:00 och 16:00 och arrangeras av Enköpings Klätterklubb

Klasser:

Elit: Tidtagning med två heat. Bästa tiderna slås ihop i A och B finaler. Prispall med fina priser.

Qualifier/Motionär: Tidtagning med två heat. Bästa tiderna slås ihop i A och B finaler. Prispall med fina priser.

Run4Fun VUXEN: Ej tidtagning, två varv och alla hinder görs två gånger och springer sedan i mål. Du får ta hjälp vid hindren av andra löpa.

Run4Fun JUNIOR: För 10-16 år. Ej tidtagning, två varv och alla hinder görs två gånger och springer sedan i mål. Du får ta hjälp vid hindren av andra löpare.

Run4Fun KIDS: 3-10 år under uppsikt/sällskap av vuxen över 16 år. Springer ett varv och utför alla hinder som tillhör barnbanan en gång.

Läs mer och anmälan här

Ett 50-tal bilvrak omhändertas varje år

Nyheter Intill motortrafikleder, i skogsdungar eller på parkeringar står de – skrotbilarna. Enköpings kommun omhändertar 50 sådana här vrak varje år. Och på Trafikenheten har man en känsla av att vraken ökat...fredag 23/8 12:45

Inbrott på kontorshotell, drog- och cykelbrott

Nyheter Cykelstölder, drogbrott samt inbrott på ett kontorshotell. Det finns med i blåljusrapporten torsdag-fredag.fredag 23/8 11:33