Julia Larsson ser inget samband mellan helgens brott och den så kallade Rolexrånaren. Foto: Sacharias Källdén / Most Photos

Nya klockrån på Östermalm

Östermalm drabbades av ytterligare ett par klockrelaterade brott den gångna helgen. Enligt kommunpolis Julia Larsson handlar det dock inte om den så kallade Rolexrånaren.

  • Publicerad 13:00, 22 nov 2018

Under natten till lördagen den 17 november skedde en grov stöld av klocka på Linnégatan på Östermalm. Två gärningsmän tog kontakt med målsägaren och lyckades utan hot ta dennes klocka. Båda gärningsmännen kunde gripas dagen efter med hjälp av vittnesmål och uppgifter från målsägande.

– Den ena gärningsmannen är känd av polisen sedan tidigare, säger kommunpolis Julia Larsson.

Tjuv stal klocka på Stureplan - då ingrep förbipasserande

Ett dygn senare, vid halv tre-tiden under natten till söndag, var det dags igen. Den här gången handlade det om ett grovt rån på Gärdet, i höjd med Kampementsbadet. Målsägande blev rånad på sin klocka och kontanter av två gärningspersoner som uppvisade ett knivliknande föremål samt batong. Ännu är ingen gripen för brottet.

Kommunpolis Julia Larsson konstaterar att varken tillvägagångssätt eller signalement stämmer in på den så kallade Rolexrånaren som härjat i området sedan i somras.