Guldvittring. Täbys nya kommunhus faller inte alla i smaken. Foto: Roffe Andersson

Nya kommunhuset – inte fulast

Täbys nya kommunhus var en av tävlingsbidragen i Arkitektupprorets omröstning av årets fulaste nyproduktion. Nu är tävlingen avgjord.

  • Publicerad 13:57, 2 dec 2016

I Täby Nyheter förra veckan kunde ni läsa om att vårt nya kommunhus blivit nominerat i Arkitektupprorets tävling om årets fulaste nyproduktion.

LÄS MER: Nya kommunhuset kan prisas - som årets fulaste

Bland Täbyborna, i kommentarsfältet till artikeln, var meningarna minst sagt delade. Många tyckte att huset förtjänade utmärkelsen - men en hel del visade också sitt stöd för vårt nya kommunhus.

”Nya kommunhuset är i stil med Tibble Kyrka och jag är säker det kommer vinna i längden. Inflytt av människor och ljuskällor kommer att lyfta helhetsintrycket”, skriver en Facebookanvändare.

Någon vinst blev det inte – Segerstedthuset i Uppsala vann och Täbys kommunhus hamnade på tionde, och sista plats.

Vallentunafotograf kan vinna VM-guld i bröllopsfoto

Nyheter Tävlar med bild tagen med drönare Efter ett SM-guld är det nu dags för John Hellström att ta sig an nästa stora utmaning: VM-finalen i fotografi. I förra veckan blev det klart att han är en av de tio bästa bröllopsfotograferna i...måndag 27/1 12:10

Återkommande skadegörelse av bäverdämmet

Nyheter "Vi ska sätta upp en skylt" Bäverdämmet vid Efraimsbergsvägen och Löttingevägen har förstörts igen. Nu sätter kommunen in åtgärder i form av information.måndag 27/1 11:35
Stockholm Direkt