RULLAR PÅ. Kommunstyrelsen väljer att anta sitt yttrande till mark- och miljödomstolen i Nacka. Foto: illustration: David Chipperfield Architects

Nya krav på att Nobel Center ska stoppas

Igår togs ytterligare ett steg mot byggstart av Nobel Center. Något som omgående kritiserades.

  • Publicerad 09:37, 14 dec 2017

Detaljplanen för Nobel Center har tidigare överklagats från flera håll, något som Länsstyrelsen avslog i början av 2017.

Länsstyrelsens beslut överklagades i sin tur till nästa instans, mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt. Fem överklaganden är nu föremål för prövning.

Så ska Stockholm börja älska Nobel Center

När kommunstyrelsen igår beslutade att anta sitt yttrande till mark- och miljödomstolen angående överklagandena fick beslutet kritik direkt. Denna gång av Liberalerna, som varit motståndare till utformningen och gestaltningen av Nobel Center en längre tid.

– Det planerade husets gestaltning och utformning innebär att Stockholms innerstad och Blasieholmen kommer lida påtaglig skada. Därför är vi emot projektet, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd, i ett pressmeddelande.

Enligt partikollegan Björn Ljung (L), gruppledare i stadsbyggnadsnämnden, är det viktigt med ett hus som smälter in i sina omgivningar och tillför värden på det plats där det byggs.

– Huset som nu föreslagits uppfyller inte dessa krav, utan blir brutalistiskt och alldeles för dominerande, säger Björn Ljung.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.