Här vill L bygga torg. Foto: Källa: Hitta.se © Lantmäteriet/Metria / Johann Bernövall

Nya krav på torg vid Kronobergsparken

Liberalerna på Kungsholmen vill göra platsen vid polisens garageinfart nedanför Kronobergsparken till ett torg. Trafikkontoret är tveksamma till idén.

  • Publicerad 16:31, 22 jan 2018

Som StockholmDirekt tidigare berättat vill Liberalerna göra Drottningsholmsvägens östra del trevligare genom att anlägga ett torg med arbetsnamnet "Kronobergstorget". De har författat en skrivelse till stadsdelen och dessutom bjudit in till ett öppet möte i februari.

När stadsdelen nu besvarar skrivelsen är tonen generellt positiv till en utveckling av platsen, samtidigt som man pekar på att trafikkontoret ansvarar för ytan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Förvaltningen vill dock framhålla att trafikkontoret ansvarar för ytan och att förvaltningen ej har rådighet över den. Förvaltningen har därför kontaktat trafikkontoret angående förslaget att omvandla platsen. Trafikkontoret vill dock inte prioritera åtgärder här med hänvisning till att Polishusets nedfart finns där och att det tidigare funnits tankar om att bebygga platsen.", skriver stadsdelsförvaltningen i sitt svar till Liberalerna.

Trafikkontorets pressansvarige Erik Söderberg säger till StockholmDirekt att det inte finns något att tillägga utöver att det inte är en prioriterad plats i dagsläget.

"Ger inte upp"

En av initiativtagarna, Rasmus Jonlund (L) låter sig dock inte nedslås. Det planerade mötet om platsen blir av som planerat.

– Vi kommer att fortsätta driva det och tror på idén. Naturligtvis måste det utredas eftersom det är en plats med utmaningar. Det finns ingen färdig lösning och det är därför vi bjudit in till mötet. Vi ger inte upp för minsta motstånd, säger han och framhåller att polisen, vars garageinfart berörs av förslaget, måste involveras framgent.

Öppet möte om torget

Kvällen den 22 februari bjuds på paneldiskussioner med bland annat politiker och arkitekter, samt ett tillfälle för Kungsholmborna att träffa makthavare och dela med sig av tankar och idéer kring platsen och det nya torgets namn.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vill förbjuda cyklister längs Årstaviken

Nyheter Södermalmsbo bakom nytt förslag Cyklisternas förutsättningar att cykla på Söder har förbättrats så pass mycket att flanörer och joggare nu borde slippas utsättas för dem på promenadstråket längs Årstaviken, skriver en Södermalmsbo...måndag 21/5 17:10