PÅ GÅNG. Nya Indian Street Food öppnar i mitten av maj, berättar ägaren Dheeraj Singh. Foto: Robin Högberg

Nya krogen i Sjöstan – flerfaldigt prisad

I Sjöstan håller Dheeraj Singh på att öppna sin tredje indiska restaurang i Stockholm. Men han lagar inte bara mat åt lunchsugna stockholmare – ibland är gästerna riktigt prominenta.

  • Publicerad 11:42, 24 apr 2018

Vid Jan Inges Torg i Hammarby sjöstad är Indian Street Food på väg att slå upp portarna. Om mindre än en månad ska allt vara klart. Ägaren Dheeraj Singh driver sedan tidigare två restauranger i city.

– Nu vill vi satsa mer och öppna här. Det här är ett jättefint ställe precis vid vattnet, säger han.

Paolo Roberto öppnar nytt i Sjöstan

De senaste dagarna har Dheeraj Singh haft fullt upp. Sverige tog emot Indiens premiärminister Narendra Modi och Dheeraj Singh stod för maten.

– Jag blev lite nervös men jag kollade varifrån han kommer från i Indien och vilka smaker som är populära där. Det var enkel mat med ris, linsgryta och säsongsgrönsaker, säger Dheeraj Singh.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han har bott i Sverige sedan 2004 och varit chefskock i tio år. Dheeraj Singh har även lagat mat åt indiske presidenten Ram Nath Kovind, skådespelare från Bollywood, kung Carl XVI Gustaf och statsminister Stefan Löfven.

– Vi samarbetar med indiska ambassaden och de valde oss för att vi vunnit flera priser, till exempel förra året då vi vann Food Truck-SM och Nordiska Mästerskapen i kategorin vegetarisk mat, säger Dheeraj Singh.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han äger även en restaurang i hemorten Manali, i den nordligaste delen av Indien. Restaurangen startades av hans pappa, som lärt honom mycket om matlagning. Dheeraj Singh framhåller gärna sitt ursprung.

Om knappt fyra timmar lyfter planet till San Francisco, dit han åker för att spana in olika restauranger och nya koncept.

– Kalifornien och San Franscisco är där det händer mest i matväg. San Franscisco är den stora staden för matinspiration.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.