Lasseparken. De styrande politikerna i Vallentuna är eniga om att den nya lekparken ska uppkallas efter Lars "Sop-Johan" Johansson. Foto: Mostphotos/Monica Antonsson

Nya lekparken i Vallentuna döps efter Sop-Johan

På måndag fattar kommunstyrelsen beslut om namnet för den nya lekparken som byggs i Vallentuna centrum. De styrande politikerna vill att parken ska heta Lasseparken – för att hedra Vallentunaprofilen Sop-Johan.

  • Publicerad 12:35, 19 sep 2019

Vi har tidigare rapporterat om den nya lekparken som byggs bakom Vallentuna gymnasium, som delvis finansierats av den lokala profilen Lars "Sop-Johan" Johanssons testamenterade pengar.

Startskott för nya lekplatsen i centrala Vallentuna

Vallentuna kommun gick i april ut och efterlyste förslag på vad parken ska döpas till. Kommunens namnberedning fick i uppdrag att välja ut det man tyckte passade bäst.

I juni stod det klart att Tellusparken blev det namn som tjänstemännen valde att lägga fram.

Det kan Vallentunas nya lekpark heta

Alla partier överens

Men nu förslår istället Alliansen att lekparken ska heta Lasseparken – och allt pekar på att det blir namnet som klubbas på nästa kommunstyelsemöte nu på måndag, enligt Bengt Åke Grip (M).

– Vi är överens från alla partier, säger han till VallentunaDirekt.

Moderaterna tycker att det är självklart att parken ska döpas efter Sop-Johan.

– Namnet återspeglar en välkänd Vallentunaprofil som varit med och bekostat en del av parken. Det tycker vi är väldigt behjärtansvärt, plus att en stark folkopinion tyckte samma sak. Det är självklart att en stark opinion ska lyssnas på, säger Bengt Åke Grip (M).

Invigning 8 november

Lekplatsen ska invigas den 8 november klockan 16. Den kommer att ha stora ytor där både yngre och äldre barn kan leka och gott om sittplatser. I mitten av parken ska ett större träd planteras till minne av Sop-Johan.

Lasse blev Sop-Johan med hela Vallentuna

Stockholm Direkt