Visionsbild Täby park Foto: Skanska

Nya namnet på galoppen: Täby park

Nu är det bestämt att namnet på galoppfältet blir Täby park, första inflyttningen beräknas ske 2018.

  • Publicerad 14:40, 25 mar 2015

Det var i tisdags under stadsbyggnadsnämndens möte som namnet Täby park slogs fast för den nya stadsdelen. Hästarna på galoppen lämnar Täby för Upplands Bro under nästa år och 2018 beräknas människor kunna flytta in i de första bostäderna. 6 000 bostäder och 5 000 arbetsplatser beräknas total för Täby park-området.

– Det har varit en lång process med namnet, det har varit en hel del utmaningar med varumärken. Namnet ”Täby park” används ju av hotellet med det namnet, men nu har kommunen rätt att använda namnet, säger Johan Algernon (M) stadsbyggnadsnämndens ordförande.

I tjänsteutlåtandet står det att man valt just ”Täby park” för att namnet bland att för att det

1) Lyfter fram områdets geografiska placering i området.

2) Skapar god balans mellan stadsmässighet och parkkaraktär

3) Kan ge näringslivsvibbar genom att ”park” ofta används när man döper till exempel ”Science parks”

4) Adderar internationella dimension

Men hur kommer området att bli? Den som läser kommunens pressmeddelande om det nya namnet kan ana att en viss ”hipsterprägel” verkar vara något man hoppas på för Täby park.

”Till området väntas bland annat kaféer, ekobutiker, gallerier, microbryggerier och vintagebutiker” skriver kommunen i pressmeddelandet.

I vår kommer kommunen att bjuda in till samråd om galoppfältet där medborgarna i kommunen ska få tycka till om framväxten av det nya området. Det går även bra att mejla in sina åsikter till kommunen.

Namnbubblare – tre namn som snubblade på målsnöret:

Jarla park – vikingavibbar med park- och stadskänsla. Funkar internationellt.

Täby Parkstad – dömdes ut. ”Namn med ordet stad känns utnött och används flitigt i Stockholmsomårdet” slår tjänsteutlåtandet fast.

Norrhaga – avskrevs på grund av lantliga associationer.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Hägernäsglädje: tågen rullar igen

Nyheter "Bussförarna har kört som dårar" Nu rullar tågen på Österskärslinjen igen. Täby Nyheter möttes av glada miner från Hägernäsborna, som kan åka med Roslagsbanan igen.onsdag 12/12 16:56

M-topp hotades inför omstritt beslut

Nyheter Vallentunapolitikern: "Det låter hemskt men jag har vant mig" Vallentunas kommunalråd Parisa Liljestrand (M) fick hotbrev innan hon röstade om arbetsmarknadsavdelningens framtid i kommunfullmäktige. Beslutet kunde få "konsekvenser" varnade brevskrivaren.onsdag 12/12 16:52