Visionsbild Täby park Foto: Skanska

Nya namnet på galoppen: Täby park

Nu är det bestämt att namnet på galoppfältet blir Täby park, första inflyttningen beräknas ske 2018.

  • Publicerad 14:40, 25 mar 2015

Det var i tisdags under stadsbyggnadsnämndens möte som namnet Täby park slogs fast för den nya stadsdelen. Hästarna på galoppen lämnar Täby för Upplands Bro under nästa år och 2018 beräknas människor kunna flytta in i de första bostäderna. 6 000 bostäder och 5 000 arbetsplatser beräknas total för Täby park-området.

– Det har varit en lång process med namnet, det har varit en hel del utmaningar med varumärken. Namnet ”Täby park” används ju av hotellet med det namnet, men nu har kommunen rätt att använda namnet, säger Johan Algernon (M) stadsbyggnadsnämndens ordförande.

I tjänsteutlåtandet står det att man valt just ”Täby park” för att namnet bland att för att det

1) Lyfter fram områdets geografiska placering i området.

2) Skapar god balans mellan stadsmässighet och parkkaraktär

3) Kan ge näringslivsvibbar genom att ”park” ofta används när man döper till exempel ”Science parks”

4) Adderar internationella dimension

Men hur kommer området att bli? Den som läser kommunens pressmeddelande om det nya namnet kan ana att en viss ”hipsterprägel” verkar vara något man hoppas på för Täby park.

”Till området väntas bland annat kaféer, ekobutiker, gallerier, microbryggerier och vintagebutiker” skriver kommunen i pressmeddelandet.

I vår kommer kommunen att bjuda in till samråd om galoppfältet där medborgarna i kommunen ska få tycka till om framväxten av det nya området. Det går även bra att mejla in sina åsikter till kommunen.

Namnbubblare – tre namn som snubblade på målsnöret:

Jarla park – vikingavibbar med park- och stadskänsla. Funkar internationellt.

Täby Parkstad – dömdes ut. ”Namn med ordet stad känns utnött och används flitigt i Stockholmsomårdet” slår tjänsteutlåtandet fast.

Norrhaga – avskrevs på grund av lantliga associationer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här kommer vikingabåten till Djurgården

Nyheter Se hövdingen Göran "Järnruste" Karlsson visa upp gamla skeppet Världens äldsta i dag seglande vikingabåt. Göran "Järnruste" Karlsson var på plats på Veteranbåtsfestivalen på Djurgården i helgen med den speciella båten "Viking Plym".måndag 28/5 11:41

Täbys polischef om skottlossningen

Nyheter "Inget hot mot samhället" Det var i lördags morse som en man i skottsäker väst och hjälm sköts av polisen utanför polishuset vid Täby centrum.måndag 28/5 8:18

Vi är stockholm