Visionsbild Täby park Foto: Skanska

Nya namnet på galoppen: Täby park

Nu är det bestämt att namnet på galoppfältet blir Täby park, första inflyttningen beräknas ske 2018.

  • Publicerad 14:40, 25 mar 2015

Det var i tisdags under stadsbyggnadsnämndens möte som namnet Täby park slogs fast för den nya stadsdelen. Hästarna på galoppen lämnar Täby för Upplands Bro under nästa år och 2018 beräknas människor kunna flytta in i de första bostäderna. 6 000 bostäder och 5 000 arbetsplatser beräknas total för Täby park-området.

– Det har varit en lång process med namnet, det har varit en hel del utmaningar med varumärken. Namnet ”Täby park” används ju av hotellet med det namnet, men nu har kommunen rätt att använda namnet, säger Johan Algernon (M) stadsbyggnadsnämndens ordförande.

I tjänsteutlåtandet står det att man valt just ”Täby park” för att namnet bland att för att det

1) Lyfter fram områdets geografiska placering i området.

2) Skapar god balans mellan stadsmässighet och parkkaraktär

3) Kan ge näringslivsvibbar genom att ”park” ofta används när man döper till exempel ”Science parks”

4) Adderar internationella dimension

Men hur kommer området att bli? Den som läser kommunens pressmeddelande om det nya namnet kan ana att en viss ”hipsterprägel” verkar vara något man hoppas på för Täby park.

”Till området väntas bland annat kaféer, ekobutiker, gallerier, microbryggerier och vintagebutiker” skriver kommunen i pressmeddelandet.

I vår kommer kommunen att bjuda in till samråd om galoppfältet där medborgarna i kommunen ska få tycka till om framväxten av det nya området. Det går även bra att mejla in sina åsikter till kommunen.

Namnbubblare – tre namn som snubblade på målsnöret:

Jarla park – vikingavibbar med park- och stadskänsla. Funkar internationellt.

Täby Parkstad – dömdes ut. ”Namn med ordet stad känns utnött och används flitigt i Stockholmsomårdet” slår tjänsteutlåtandet fast.

Norrhaga – avskrevs på grund av lantliga associationer.

Allt fler Täbybor organiserar sig mot inbrotten

Nyheter Nya samverkansgrupper startar varje vecka Så här långt in i januari har 20 inbrott genomförts i kommunen. Samtidigt väljer allt fler Täbybor att bilda samverkansgrupper. Något som hjälper till att motverka problemet enligt polis Mats Hessler.torsdag 23/1 11:52

Ny cykelväg tvingar bort rödlistade bin

Nyheter Boet måste flyttas innan bygge påbörjas Cykelbanan mellan Rösjön och Danderyd följer tidsplanen, med byggstart sommaren 2021 och en färdig cykelväg hösten 2023. Men innan bygget kan börja ska de ovanliga svartpälsbin som bor längs sträckan...torsdag 23/1 11:50
Stockholm Direkt