FRITT. I fortsättningen är första timmen gratis på vardagar. Foto: Leif Oldenburg

Nya p-avgifter vid centrum

Efter åratal av irritation och frustration – nu ändras parkeringsbestämmelserna i Solna centrum. Nyordningen gäller från 1 december.

  • Publicerad 13:54, 7 dec 2017

Både butiker och besökare har under många år varit irriterade på att centrumparkeringens ägare Unibail-Rodamco har tagit ut parkeringsavgift från första minuten.

Men nu blir det gratis – i alla fall för den som uträttar sina ärenden på kortare tid än en timme. Så länge parker man utan avgift, därefter kostar varje påbörjad timme 15 kronor (andra och tredje timmen).  Följande timmar stiger avgiften till 20 kronor.

– Vi har lyssnat på våra kunders önskemål om att införa en timmes fri parkering, säger centrumchefen Veronica Sjövik Sten.

På helgerna gäller gratis parkering i tre timmar och därefter 20 kronor för varje påbörjad timme.

Det nya bestämmelserna trädde i kraft den 1 december och gäller framöver.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

"Smått otroligt med ett så rikt fågelliv"

Nyheter Ny bok tipsar om Råstasjön Nu kommer en ny bok om naturområden som är värda att se i Stockholmsområdet. Två av dessa ligger i Solna.lördag 21/7 8:33

Nu blir skolvägarna säkrare

Nyheter Från och med vecka 29 och fram till skolstart kommer Solna stad att utföra arbete för att höja trafiksäkerheten vid skolvägar.fredag 20/7 14:12