I fjol. Så här såg det ut förra vintern när arbetet med parkeringsplatsen var i full gång. Arkivbild. Foto: Mikael Andersson

Nya parkeringen i Viksjö centrum får kritik

Nu börjar den renoverade parkeringsplatsen i Viksjö centrum bli klar, men i en lokal Facebookgrupp riktar flera personer riktar kritik mot att kantstenen i refugerna är för hög och att det är trångt vid möten på p-platsen.

  • Publicerad 11:32, 11 jun 2019

För några veckor sedan skrev StockholmDirekt om att renoveringen av Viksjö centrum börjar närma sig slutfasen.

Något som många – inte minst centrumhandlarna – märkt av under renoveringen är att delar av parkeringsplatsen utmed Plogvägen varit avstängd. När den nu öppnat riktar flera Viksjöbor kritik mot de nya p-platserna, i den lokala Facebookgruppen Viksjös anslagstavla. Flera har också hört av sig till kommunen.

Kritiken gäller att kantstenen på refugerna på parkeringen är för hög och vass, vilket gör att bilar lätt kan skrapa i med underredet. Det handlar också om att vissa bilister tycker det är trångt att köra när man får möte vid in- och utfarterna.

Kunderna tillbaka i Viksjö efter p-kaos

Bredare infarter

Men Nina Karlsson, avdelningschef för projektavdelningen på bygg- och miljöförvaltningen i Järfälla, säger att allt är byggt enligt standard.

– För någon vecka sedan asfalterade vi parkeringsplatsen med ett sista lager innan den målades, vilket gör att kantstenen nu inte blir lika hög i förhållande till marken, säger Nina Karlsson.

Hon fortsätter:

– Den gamla parkeringen hade många år på nacken, därför var kantstenarna mer rundade och nedslitna. Nu är allt nytt, vilket gör att det blir mer kantigt. Men in- och utfarterna är en halvmeter bredare än de var tidigare. Allt är byggt enligt standard i branschen.

Så ni planerar inte att göra om något i nuläget?

– Nej, det kommer vi inte att göra.

Förslaget: Öppna torghandel i Viksjö centrum

Stockholm Direkt