Tanken var att den gamla förskolelokalen skulle ersätta paviljongen på Backluraskolan. Istället blir det en ny paviljong. Foto: Mikael Andersson/Tomasz Pozar

Nya paviljonger ska lösa lokalbristen på Backluraskolan

När förskolan Brunklövern stängdes 2015 var planen att lokalerna skulle användas av Backluraskolan istället. Men så blir det inte. Istället ska de 150 elever som idag går i en paviljong flyttas till...en ny paviljong.

  • Publicerad 16:49, 28 feb 2018

Det var många föräldrar som var upprörda 2015 när förskolan Brunklövern, som ligger intill Backluraskolan, lades ner. Då var tanken att lokalen istället skulle användas av just Backluraskolan. Men nu har det visat sig att det inte är möjligt.

LÄS ÄVEN: Ilska bland föräldrarna när förskolan i Backlura stängs

– Det beror på att takhöjden där är för låg. Men den gamla paviljongen där eleverna går idag måste bort, säger Thomas Bergsell, pressansvarig på Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB.

LÄS ÄVEN: Förskola görs om till skola i Backlura

Omkring 150 av Backluraskolans elever går idag i en tvåvåningspaviljong. Den är byggd med ett tillfälligt bygglov som gick ut för över ett år sedan, därför måste SISAB hitta en ny lokallösning.

– Vi har fått en beställning på att ta fram ett förslag för en ny paviljong som ska ligga på andra sidan Svärdsliljevägen. Det finns en gångbro där så att barnen kan gå till den, säger Thomas Bergsell.

Förutsatt att processen med att söka och få tillfälligt bygglov går som planerat kan paviljongen vara på plats i slutet av 2018, enligt Thomas Bergsell.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

S lovar renoveringar utan hyreshöjningar

Nyheter Miljardbidrag ska rusta miljonprogrammen Socialdemokraterna vill satsa 3,2 miljarder per år på att rusta upp miljonprogramsområden och öka tryggheten för de som bor där. Det sa Stefan Löfven i sitt tal på Järvaveckan igår.måndag 18/6 13:17

Så ljuger vi för att få se VM-premiären

Nyheter SE FILMEN: Stämningen på topp inför Sverige-Sydkorea Första VM-matchen på 12 år. Vi tog pulsen på några Stockholmare inför matchen mot Sydkorea.måndag 18/6 12:48