Pendeltågsresenärerna som vill utnyttja linje 44 får hålla till godo. Foto: Mikael Andersson

Nya pendellinjen från Kallhäll uppskjuten – på obestämd tid

Pendeltågslinje 44 skulle ha dragit igång i början av december, men blev preliminärt uppskjuten till början av januari. Men ännu är det oklart när linjen kommer att kunna dra igång.

  • Publicerad 15:20, 9 jan 2018

Att det varit en motig höst för pendlare har nog ingen missat – inställda avgångar, förseningar och andra problem har för många blivit vardagsmat.

Den 10 december körde SL:s nya pendellinjer igång. Strax innan hade de meddelat att linje 44, som ska trafikera Bro/Kallhäll-Älvsjö i rusningstrafik, blev uppskjuten. Preliminärt till början av januari. Anledningen är att underhållsarbetet av tågvagnarna som ska trafikera linjen tagit längre tid än MTR, som driver tågen, beräknat.

– En av åtgärderna för att få pendeln att fungera på övriga linjer var att skjuta på starten av linje 44, säger Christian Hoffmann, presskommunikatör på SL.

Står fel i reseplaneraren

Under fliken "störningar" i pendeltågstrafiken på SL:s hemsida, liksom i SL:s reseplanerare, står det att linjen preliminärt ska börja trafikeras i början av februari. Något varken SL eller MTR kan lova.

– Det kan vara så att den informationen är gammal. Det finns inget klart datum i nuläget, säger Christian Hoffmann.

Tanken med linje 44 är att den ska komplettera linje 43 och 43X (Bålsta-Nynäshamn) med extra avgångar i rusningstrafiken under vardagar. Tills vidare ersätts linje 44 från Bro, Kungsängen och Kallhäll med direktbussar till och från Akalla, där det blir byte till tunnelbana.

Ökat missnöje med pendeltågen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

Söderhöjdens nya musikhopp: "Vill vara en röst för tjejer från orten"

Nyheter 20-åriga Arineh Karimi satsar allt på musiken Sedan fem års ålder har Arineh Karimi från Söderhöjden sjungit. Nu spelar hon in låtar i Nox studios i hemkvarteren och satsar på musiken på heltid.tisdag 19/6 16:48