Dröjer. Nya pendeltågslinjen kommer inte igång på ännu ett tag. Foto: Ulrica Andersson

Nya pendeltågslinjen skjuts upp – igen

Den som väntar på den nya omsusade pendeltågslinjen 44, får vänta lite till. Hur länge, undrar ni? Oklart, svarar de ansvariga. Väldigt, väldigt oklart.

  • Publicerad 06:50, 13 feb 2018

Andra halvan av 2017 blev motig för pendlare: inställt, försenat, problemtyngt. Och det fortsätter för nya linjen 44, tänkt att rulla Bro/Kallhäll-Älvsjö i rusningstrafik.

Sträckan har inte ens kommit igång än, trots att den var tänkt att vara på spåret redan i december. Den har skjutits upp och skjutits upp, och dagsläget finns ingen som helst prognos på när det är dags.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Anledningen hittills har varit att MTR har problem med att få ut tillräckligt många tåg i trafik, bland annat på grund av underhåll. Det ska nu vara åtgärdat, men än går det inte att säga när linje 44 är igång. För:

– Sedan årsskiftet ska vi ha rätt mängd tåg ute. Vi kör alltså med full fordonsuppsättning enligt den gamla tabellen, som inte inkluderar 44:an. Nu vill vi köra så ett tag för att se att vi har tillräcklig stabilitet och kontinuitet innan vi börjar köra på en ny linje. Inom kort ska vi ha möte med trafikförvaltningen för att prata om när det kan vara dags för linje 44. Men just nu finns det inget datum, säger Åsa Elm, pressperson på MTR.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tanken med linje 44 är att den ska komplettera linje 43 och 43X (Bålsta-Nynäshamn) med extra avgångar i rusningstrafiken under vardagar. Tills vidare ersätts linje 44 från Bro, Kungsängen och Kallhäll med direktbussar till och från Akalla, där det blir byte till tunnelbana.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.