MER KONTOR. Vasakronan väljer att satsa på kontor istället för hotell i det så kallade "M-huset" (inringat på bilden). Foto: Vasakronan/TMRW

Nya planer för City-kvarteren

Omgörningen kring Sergels torg ändrar inriktning. Efter flera stora hotellsatsningar väljer Vasakronan att byta strategi.

  • Publicerad 15:31, 30 nov 2017

Det är det så kallade ”M-huset” på Malmskillnadsgatan som Vasakronan fattat beslut att göra om helt och hållet till ett kontorshus.

Tidigare var visionen att bygga ett hotell där, men då det redan har byggts ett stort antal hotellrum i området (bland annat At Six, Downtown Camper och Hobo hotel) samtidigt som efterfrågan på kontor är hög,ändras inriktningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bottenplanen kommer däremot vara publika på samma sätt som tidigare för att bidra till gatans och områdets puls.

– Exakt vad de kommer innehålla vet vi inte ännu men det kan handla om restauranger, konferensanläggningar, eventytor eller kulturaktiviteter, hälsar Anna Nyberg, fastighetsutvecklingschef på Vasakronor.

Planen på att koppla ihop Malmskillnadsgatan med Sergels torg via en soltrappa kvarstår och i hörnan Mäster Samuelsgatan och Malmskillnadsgatan kommer ett nytt bostadshus att byggas.

– Målet är alltjämt att Malmskillnadsgatan ska bli en gata full av folkliv, hälsar Anna Nyberg.

MER KONTOR. Vasakronan väljer att satsa på kontor istället för hotell. Foto: Vasakronan/Marge

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43