FÖRFALL. Förr om åren vallfärdade stockholmare till Kaknäsvägen 64 och Lidingöbro värdshus. Den härliga utsikten är kvar, men något värdshus är det inte tal om. Foto: Direktpress/ hitta.se, © Lantmäteriet/Metria

Nya planer för värdshus på Djurgården

I många år har det funnits idéer om att öppna Lidingöbro värdshus igen. Senaste planen: Longstay-hotell.

  • Publicerad 10:05, 17 nov 2017

Lidingöbro värdshus ligger vid vattnet bakom Kaknästornet ute på Djurgården. Platsen var på mitten av 1900-talet ett blomstrande besöksmål med gott anseende.

Trots det fantastiska läget har huset har sakta fått förfalla. Efter ett ägarbyte på 90-talet tappade stället i popularitet och efter att byggnaden misskötts under flera år bommade verksamheten igen för gott 2004.

Sedan dess har det funnits många olika planer på att bygga upp huset och verksamheten igen. Bland annat har det talats om artisthotell, lyxsviter, spaanläggning och restaurang. Men inget har hänt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu har dock ett nytt bygglov lämnats in. Och enligt byggherren BRF Värtans Pärla, vill man få spaden i marken så snart som möjligt.

– Det har varit en ovanligt seg långbänk, av olika anledningar. Men nu är projektet på gång och vi hoppas få bygglovet godkänt och dra igång, säger Lars Wikström, styrelseledamot.

Det som planeras nu är att bygga ett hotell på adressen. Men det är inte något spa eller annat lyx, utan istället 28 mindre lägenheter med sovrum, pentry och vardagsrum.

– Bygglovet gäller ett hotell, men det kan bli ett lägenhetshotell, ett så kallat long stay för folk som behöver bo längre tid i Stockholm, säger Lars Wikström.

Bygglovshandlingen lämnades in till stadsbyggnadskontoret 26 oktober.

– Exakt tidplan finns inte. Men så fort vi får godkänt av staden drar vi igång, säger Lars Wikström.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fortsatt vattenvarning vid Smedsuddsbadet

Nyheter Nya tester visar höga halter av bakterier Staden fortsätter att avråda från att bada vid Smedsuddsbadet sedan nya vattentester som analyserades i slutet av förra veckan.måndag 23/7 11:35

Här kan Stockholm få nya badplatser

Nyheter Fyra nya kommunala bad är på gång För ett år sedan efterlyste staden förslag på nya badplatser i Stockholm via StockholmDirekt. Nu utreds fyra platser.måndag 23/7 7:30