Nu är rivning av gamla ICA Råcksta på tapeten igen. Foto: Anna Rönnqvist

Nya planer på att riva gamla matbutiken i Råcksta

Vad ska hända med den övergivna Ica-butiken i Råcksta centrum? Det är en fråga som länge inte fått några svar – men nu verkar det som att den faktiskt ska rivas.

  • Publicerad 13:54, 20 aug 2019

Lokalen där Råckstas Ica-butik tidigare låg har varit övergiven i ungefär 10 år. För några år sedan gjordes en inventering av lokalen, och redan då var slutsatsen är att det "inte är ekonomiskt försvarbart att renovera denna byggnad".

I samband med inventeringen så ansökte fastighetsägaren Wallenstam om att få riva den gamla butiken, men i oktober förra året löpte rivningsbeslutet ut – och kvar stod huset.

– Då ansökte vi om rivningslov, men också bygglov för att bygga parkeringsplatser på platsen. Vi fick avslag på bygglovsansökan, då hamnade vi i ett läge där vi behövde tänka om, säger Anna-Karin Malmqvist, förvaltningschef på Wallenstam i Stockholm.

Vad händer med Råckstas gamla matbutik?

Rivning nära för matbutiken i Råcksta

Andra gången gillt

I juli i år ansökte Wallenstam återigen om lov att riva huset.

– Vi har lämnat in en rivningsansökan och vi hoppas att vi får lov att riva byggnaden eftersom den är i så dåligt skick, säger Anna-Karin Malmqvist.

Nu är planen att i första hand riva huset, för att sen – i samråd med boende i området – ta fram en plan för vad som ska ersätta fastigheten.

I skuggan av Vällingby city

Väntar på klartecken

Men först måste rivningsansökan godkännas av stadsbyggnadskontoret. När det kan ske kan inte Anna-Karin Malmqvist svara på i nuläget.

– Men vi hoppas kunna påbörja rivningen så snart det går. Vi vill skapa en plats som tillför de boende något, och vi hoppas kunna göra det inom kort, säger hon.

Nu gäller SL-kortet även på Waxholmsbåtarna

Nyheter Permanent lösning ska locka fler till skärgården Försöket som skulle locka fler till skärgården lyckades och blir nu permanent. Från och med i morgon kan du använda ditt SL-kort när du åker med Waxholmsbåtarna.söndag 15/9 9:00

Cyklister tar över Stockholm under en dag

Nyheter ✓Karnevalståg ✓Tävlingar ✓BMX-uppvisning ✓Barncykelbana ✓Foodbikes För sjätte året i rad har det nu blivit dags för Stockholms stora cykelkarneval igen. Upp emot 1 000 cyklister väntas delta i evenemanget.lördag 14/9 9:00

Vi är Västerort

Stockholm Direkt