Sägs upp. Ägaren Sam Egag med sin kvarterskrog Chirashi. Foto: Eva Tonström

Nya problem för Chirashi i Bagarmossen

Bostadsrättsföreningen som hyrt ut till restaurang Chirashi har sagt upp kontraktet. Anledningen är att man vill omförhandla avtalet. Men ägaren bestrider uppsägningen.

  • Publicerad 14:36, 4 mar 2019

Följetongen om krogen Chirashi i Bagarmossens svartbyggda uteservering går vidare. I dagarna avgörs dess öde i stadsbyggnadsnämnden, där mycket tyder på att uteserveringens ansökan om tillfälligt bygglov kommer avslås.

I samma veva har bostadsrättsföreningen Voxnan, som Chirashi hyrt av, valt att säga upp avtalet med restaurangen. Men enligt bostadsrättsföreningen vill man att restaurangen ska få vara kvar i någon form.

– Vi vill absolut inte göra oss av med Sam. Men vi vill upprätta ett nytt avtal som stämmer överens med de förutsättningar som finns, säger Karl Åsbrink, ordförande i Voxnan.

Vill inte kommentera detaljer

Han är relativt nytillträdd som ordförande och menar att kommunikationen tidigare inte "sköts korrekt" mellan bostadsrättsföreningen och krogägaren.

– Om det blir så att han måste riva uteserveringen så har vi ett nytt läge. Då vill vi upprätta ett kontrakt där vi gjort allt rätt hela vägen. Det finns mycket mer runt det här som jag ogärna kommenterar i tidningen. Vi för diskussioner med Sam via hans ombud, säger Karl Åsbrink.

Populär uteservering i Bagis kan rivas trots protester

Sam Egag vill inte kommentera läget själv utan hänvisar till sitt juridiska ombud Naifye Bedirhanouglu. Hon menar att uppsägningen är ogiltig.

– Uppsägningen strider mot hyreslagen som säger att uppsägningstiden ska vara nio månader, och inte tre som det står i det här fallet. Jag har framfört att de ska dra tillbaka uppsägningen, men det är de inte villiga att göra, säger Naifye Bedirhanouglu.

Karl Åsbrink:

– Vi undersöker hur det ligger till just nu. Är det så att det är nio månader som gäller så är det vad vi kommer förhålla oss till. Vi har inget intresse av att få bort verksamheten, och vill inte att det framstår så.

På torsdag 7 mars ska bygglovsärendet tas upp i stadsbyggnadsnämnden. Ikväll, måndag 5 mars arrangeras en manifestation vid Chirashi, arrangerad av Bagisbor som vill ha restaurangen och dess uteservering kvar.

Han återskapar 50-talet i Söderort

Nyheter Hemma hos samlaren Lasse Söderström i Älvsjö har tiden stått stilla Marilyn, Elvis, Märklintåg, barbie­dockor, telefoner och mängder med andra 50- och 60-talsprylar. Hemma hos samlaren Lasse Söderström i Älvsjö har tiden stått stilla.söndag 19/5 19:00

Så undviker du köer på återvinningscentralen

Nyheter ✓Här är bästa tiderna att kasta skräpet ✓Personalen specialutbildas att lösa bråk Nu är det är högtryck på stadens återvinningscentraler. För att hantera stressade stockholmare har personalen på återvinningen specialutbildats i konflikthantering.lördag 18/5 9:00