Rullpaus. Framtiden för den planerade hallen för rollerderby är oklar. Foto: Stockholm Roller Derby/Sacharias Källdén

Nya rollerderbyhallen skjuts upp

Flera renoveringar av idrotts- och simanläggningar skjuts upp. En av de är den nya rollerderbyhallen på Hagsätra IP.

  • Publicerad 15:29, 5 apr 2019

Flera renoveringar av idrottsanläggningar runt om i Stockholm kan behöva skjutas upp, eftersom det saknas 250 miljoner i stadens budget. En av dessa är rollerderbyhallen som planeras på Hagsätra IP.

– Man är lite besviken. Vi efterfrågar en dialog med idrottsborgarrådet och hade en bokad tid nyligen som ställdes in. Känslan är att vi fått börja om från början med det här sedan maktskiftet i staden, säger Monica Lidén, ordförande i Stockholm Roller Derby som tidigare fått indikationer att hallen skulle börja byggas under 2019.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Samtidigt meddelar Moderaterna att man tillför 100 miljoner kronor till upprustningar av idrottsytor, rollerderbyhallen var dock inte med på den första listan över projekt som får ta del av de pengarna.

Upprustningar och planeringar på paus

Skärholmens sim- och idrottshall

Gubbängens gymnastik och bad

Nytorpsbadet

Sätra ridanläggning

Sätra ishall

Mälarhöjdens IP

Nya anläggningar som skjuts upp:

Ny rollerderbyhall på Hagsätra IP

Ny simhall på Årstafältet

Ny 11-spelsplan på Årstafältet

Ny BMX-bana i Högdalen

Källa: SVT

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00

Bostadsbolagen hårdgranskar svartuthyrning

Bostad ✓Anställt speciella utredare ✓Så många blir av med lägenheten ✓Ny lag kan ge fängelse eller böter Riktade insatser och heltidsanställda som utreder oriktiga hyresförhållanden. Stadens bostadsbolag säger varje år upp hundratals hyreskontrakt till följd av svartuthyrning. Samtidigt kan en ny lag...fredag 19/4 9:00