Tusentals bostäder ska byggas i Barkarbystaden de närmaste åren. Foto: Anna Rönnqvist

Nya säljknepet på bostäder: black friday-rea

Den amerikanska shopping-och readagen Black Friday blir ett allt vanligare fenomen i detaljhandeln även i Sverige. Nu införs det också på bostäder i Barkarbystaden.

  • Publicerad 12:24, 21 nov 2017

Rapporterna om en svajig bostadsmarknad kommer med jämna mellanrum, och det rapporteras om bostadsrätter som görs om till hyresrätter. Att mäklare använder sig av säljknep är ingen nyhet, men att rabattera bostäder som en Black Friday-kampanj är däremot det.

Under perioden 24 november-24 december får de första 20 köparna 100 000 kronor rabatt per rum på fastighetsbolagets Veidekkes lägenheter i Barkarbystaden.

– Barkarby är en så uttalad handelsplats. Det kändes som en kul idé att haka på den lokala förutsättningen, säger Jonas Engelbom som är kommunikationschef på Veidekke.

"Glimten i ögat"

Att företaget gör kampanjer för att öka försäljningen är inte ovanligt menar han, men någon Black Friday kampanj har de inte gjort tidigare.

– Det sista vi vill är att ge intryck av att vi rear bort bostäder. Vi är trygga i samarbetet med kommunen och visionen för Barkarbystaden, säger Jonas Engelbom.

Men är det inte just rear ut bostäder ni gör?

– Det är skillnad på att göra en kortsiktig kampanj och att göra en generell prissänkning. Det här är lite med glimten i ögat.

Hur ser situationen ut vad gäller försäljning av bostäder i Barkarbystaden?

– Jag skulle säga att den ser ganska bra ut i Barkarby. Kunderna tar generellt lite längre tid på sig innan de bestämmer sig, men de köper fortfarande.

Bostadsprojektet som heter Barkarby Metropol omfattar 211 lägenheter. Förhoppningen är att fler ska bestämma sig för att köpa bostad och upptäcka området.

Stockholm Direkt