Simning. En 50-metersbassäng med plats för tio banor ska bland annat inrymmas i nya simhallen. Foto: Illustration: Arkitektgruppen GKAK genom 3DHOUSE

Nya simhallen försenad - skulle varit klar 2020

2016 skrev lokaltidningen Täby Nyheter att det första spadtaget till den nya simhallen troddes kunna tas 2018. Men bygget är försenat.

  • Publicerad 15:56, 9 nov 2018

– Ja, i förhållande till den ursprungliga tidsplanen är det naturligtvis det. Ambitionen var att det skulle varit klart 2020. Men det var väl alldeles för hög ambitionsnivå, säger Joachim Quiding, samhällsutvecklingschef..

Han fortsätter:

– Det är byggstart 2019 snarare. Jag vet inte exakt. Men vi är på väg upp nu med genomförandebeslut och dessutom detaljplanen för simhallen.

Varför är den försenad?

– Det är flera olika skäl, dels att man inte så ofta bygger en simhall. Det är viktigt att det blir rätt, att man har rätt ekonomiska förutsättningar och tar hänsyn till kringliggande omständigheter som gestaltning och trafik, försörjning.

– Men så försenad är den inte, även om vi såklart önskat att det gått ännu snabbare.

Att bygga simhallen tror Joachim Quiding tar drygt två år. I bästa fall är hallen alltså klar 2021.

Gamla badet kvar

Den gamla simhallen kommer vara öppen tills den nya simhallen är klar. Vad som händer med den sedan är fortfarande inte bestämt. Tidigt pratades det om en gymnastikhall, men det blir inte av.

Byggnaden. Så här kan simhallen komma att se ut. Foto: Illustration: Arkitektgruppen GKAK genom 3DHOUSE

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

15-åring gripen efter rån i Täby

Nyheter "Tack vare deras bild kunde vi gripa honom" Efter ett försök till rån och ett fullbordat rån i Täby kunde polisen i går gripa gärningsmannen – en femtonårig pojke från Danderyd.tisdag 15/1 15:18

LISTA: Här är de dyraste villorna i Täby 2018

Nyheter Mäklare: "Vi går i mål lite snabbare än tidigare" Trots sjunkande bostadspriser så verkar köpare och säljare nu ha hittat varandra. Vi har listat de dyraste villorna som sålts i Täby under 2018.tisdag 15/1 12:05