Simning. En 50-metersbassäng med plats för tio banor ska bland annat inrymmas i nya simhallen. Foto: Illustration: Arkitektgruppen GKAK genom 3DHOUSE

Nya simhallen försenad - skulle varit klar 2020

2016 skrev lokaltidningen Täby Nyheter att det första spadtaget till den nya simhallen troddes kunna tas 2018. Men bygget är försenat.

  • Publicerad 15:56, 9 nov 2018

– Ja, i förhållande till den ursprungliga tidsplanen är det naturligtvis det. Ambitionen var att det skulle varit klart 2020. Men det var väl alldeles för hög ambitionsnivå, säger Joachim Quiding, samhällsutvecklingschef..

Han fortsätter:

– Det är byggstart 2019 snarare. Jag vet inte exakt. Men vi är på väg upp nu med genomförandebeslut och dessutom detaljplanen för simhallen.

Varför är den försenad?

– Det är flera olika skäl, dels att man inte så ofta bygger en simhall. Det är viktigt att det blir rätt, att man har rätt ekonomiska förutsättningar och tar hänsyn till kringliggande omständigheter som gestaltning och trafik, försörjning.

– Men så försenad är den inte, även om vi såklart önskat att det gått ännu snabbare.

Att bygga simhallen tror Joachim Quiding tar drygt två år. I bästa fall är hallen alltså klar 2021.

Gamla badet kvar

Den gamla simhallen kommer vara öppen tills den nya simhallen är klar. Vad som händer med den sedan är fortfarande inte bestämt. Tidigt pratades det om en gymnastikhall, men det blir inte av.

Byggnaden. Så här kan simhallen komma att se ut. Foto: Illustration: Arkitektgruppen GKAK genom 3DHOUSE

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Äldreboendets nya medarbetare: Robotsälen

Nyheter "Om du är mjuk och klappar den så ger den ifrån sig fina ljud" Gos med robotsäl och en virtuell cykeltur i de boendes gamla kvarter. Det är två av de tekniska metoder som ska öka livskvaliteten för de äldre på Attundagården.fredag 22/3 15:58

De bor — i ett växthus

Nyheter Naturhuset i Brottby som lagrar energi 145 kvadratmeter inomhusyta och 275 kvadratmeter utomhus. Ja, så stort blir det när man bor i ett växthus. Kanske har du sett familjen Wallentinus-Pettersson spektakulära boende i Sundby, Brottby?...fredag 22/3 15:36