SIMHALL. Här ska den nya simhallen ligga. Foto: Leif Oldenburg

Nya simhallen kostar 320 miljoner

Den nya simhallen vid idrottsområdet i Ritorp kommer att kosta cirka 320 miljoner. På måndag behandlas avtalet med Fabege i kommunstyrelsen.

  • Publicerad 11:17, 10 aug 2018

Byggnaden ska bestå av både en simanläggning och en kontorsfastighet.
Själva simhallen får bland annat tio 25-metersbanor, en rehab-bassäng och en barnbassäng.

Fabege köper kontorsdelen för 170 miljoner kronor. Det betyder att det återstår cirka 150 miljoner kronor som Solna stad ska finansiera ur egen kassa.

Eftersom det enligt översiktsplanen kommer att bli aktuellt med bebyggelse i området tror förvaltningen att Solnas del kan finansieras genom externa aktörer, alltså genom försäljning av byggrätter. Om finansieringen inte flyter in i den takt som behövs under själva uppförandet av simhallen kan det bli aktuellt att skjuta till kapital från stadens rörelsekapital, skriver förvaltningen i beslutsunderlaget.

Enligt den preliminära planen ska bygget av simhallen avslutas i början på 2023.

Avtalet behandlas i kommunfullmäktige den 27 augusti.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Debatt om skolans framtid i Solna

Nyheter Hur ska resultaten förbättras och hur minskar vi barngrupperna? Det är två av frågorna som kommer att diskuteras vid en politisk debatt om skolan i kväll, tisdag.tisdag 21/8 1:15