PARKERING. Hur parkeringen ska lösas vid sjösportcentret är en fråga kommunen jobbar med. Foto: Arkiv

Nya sjösportcentret färdigt år 2020

Byggnationen av Norrviken sjösportcenter fördröjs ungefär ett år. Förutom den nya anläggningen finns det en del andra utmaningar i området som parkering och översvämningar som ryms inom det helhetsgrepp kommunen vill ta.

  • Publicerad 15:33, 15 mar 2019

Lokalerna vi har idag är primitiva baracker som rör sig upp och ner beroende på årstid.

En solig vinterdag lockas tusentals besökare till Norrvikens sjöis. I flera år har både Sollentuna skridskosällskap och Sollentuna kanotsällskap väntat på byggnationen av Norrviken sjösportcenter som väntas innebära ett rejält lyft för området.

De befintliga byggnaderna med omklädningsrum och skridskouthyrning ska rivas till förmån för nya lokaler som är anpassade för både sommar- och vinteraktiviteter.

Av olika anledningar, som förändrade kostnader och en omorganisation på kommunen har projektet fördröjts. Enligt den ursprungliga tidplanen skulle den nya anläggningen stå färdig i sommar. Nu kommer det att dröja ett år till.

– Det har hela tiden varit nya beslut som ska fattas på kommunen. Men nu har vi nog betat allt som går, säger Bengt J. Becker, vice ordförande på Sollentuna kanotsällskap.

Men föreningen är tålmodiga. Redan Det har varit en lång process att nå såhär långt och fördröjningen tycks överskuggas av förväntningarna på det nya centret.

– Det här betyder jättemycket för oss för att kunna locka nya medlemmar och utöka verksamheten. Lokalerna vi har idag är primitiva baracker som rör sig upp och ner beroende på årstid och vi saknar helt vatten i omklädningsrummen, säger Bengt J. Becker.

Fler parkeringsplatser

Thomas Ardenfors (M), ordförande i Sollentuna kommunfastigheter AB som ska bygga sjösportcentret, säger att man vill ta ett samlat grepp för hela området där sjösportcentret ska ligga. Det finns nämligen flera andra utmaningar.

– Det räcker inte med de parkeringsplatser som finns vid fotbollshallen och som kommer att finnas när sjösportcentret står färdigt. Vi behöver dels fler året runt-parkeringar som även fotbollshallen kan nyttja, men också skapa rutiner för att snabbt och smidigt kunna skapa fler tillfälliga parkeringsplatser när det behövs vintertid.

Få bukt med översvämningar

En annan del man vill se över är avrinningen av vatten i Brunkebergsåsens bostadsområde. I dagsläget är det inte ovanligt att vägen som leder till fotbollshallen och det framtida sjösportcentret blir översvämmat när det blir mycket nederbörd eller snö snabbt smälter. Det gör en redan problematisk parkeringssituation ännu värre.
 
– Jag kan inte idag säga exakt när dess åtgärder kommer att genomföras, men de är föremål för hantering med syfte att få igång de första åtgärderna så snart som möjligt. Vi kan inte ha det som det var den här vintern, säger Thomas Ardenfors.

MER Norrviken sjösportcenter

Sollentuna kanotsällskap och Sollentuna skridskosällskap har haft verksamhet vid Norrvikens sydvästra strand sedan 1960-talet då kommunen anvisade marken.

Byggnaderna är gamla och bristfälliga och för att kunna bygga nya sådana behövdes en ny detaljplan. En sådan godkändes i maj 2018 och överklagades inte, ovanligt nog.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Anhöriga orosanmäler LSS-boende

Nyheter "Ser annorlunda ut på pappret än i verkligheten" På strax över ett år har ett av Soloms LSS-boenden bytt verksamhetschef fem gånger. Nu larmar anhöriga om ohållbara arbetsförhållanden och besparingar som påverkar både personal och boende.fredag 22/3 15:00

Hemköp stänger under ett år

Nyheter Sjöbergsborna utan närbutik under ombyggnad I oktober väntas Sjöbergs centrum börja rivas inför nybyggnaden nästa år. Då står Sjöbergsborna utan en närbutik i uppemot 12 till 15 månader.fredag 22/3 10:00

Så ska Sjöbergs centrum byggas om

Nyheter Bygglovsansökan är inlämnad till kommunen Sjöbergs centrum får ett nytt ansikte. I oktober river man det gamla och i januari börjar man bygga på det nya - om allt går enligt planerna.torsdag 21/3 18:14