SKADEGÖRELSE. Två helger i följd har Brotorpshallen utsatts för skadegörelse. Foto: Ulrica Andersson

Nya skadegörelse i Brotorpshallen

Brotorpshallen har den senaste tiden blivit utsatt för skadegörelse, vid flera tillfällen. Nu ser staden över skalskyddet för lokalen.

  • Publicerad 17:00, 16 jan 2020

Helgen efter nyårsafton sköts fyrverkeriraketer inne i Brotorpshallen. Förra helgen låg det skal från pistagenötter och fimpar utspritt på golvet.

– Ja, tyvärr har obehöriga tagit sig in. Vi skulle hellre se att dessa personer ville vara med i idrotten och använda hallen till vad den är ämnad för. Vi skulle önska att man frågade om tillåtelse att vara i hallen en timme, säger Martin Hamrin, verksamhetsansvarig idrottsenheten.

Hallen har även tidigare drabbats av vandalisering, exempelvis öppnade vattenposter med översvämning som konsekvens och toaletter har förstörts av bangers.

– Det är så tråkigt att fokus flyttas från idrottsverksamheten. Nu tvingas vi istället jobba med kommunens säkerhetsavdelning, säger Martin Hamrin.

Mikael Eljenmyr, idrottschef i Sundbyberg, har bland annat åkt till hallen i samband med att obehöriga tagit sig in.

– För att få till en dialog och se om vi tillsammans kan göra något. Tyvärr hann de sticka innan jag kom upp, säger han.

De senaste händelserna är enligt Mikael Eljenmyr polisanmälda som olaga intrång och åverkan.

För att få bukt med problemet ser man nu över skalskyddet. Martin Hamrin ser även dubbelbemanning som en tänkbar åtgärd, eller ett fördjupat samarbete med vaktbolag.

– Vi behöver öka vår närvaro. säger han.

Enligt Kajsa Johansson, kommunpolis i Sundbyberg, är de senaste händelserna inget som sticker ut.

– I nuläget är det inget som föranleder att vi styr om våra resurser. Vi bevakar utvecklingen i hallen och området kring och samverkar med Sundbybergs stad för att förhindra att det ska bli något återkommande, säger Kajsa Johansson.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Misstänkt vapenbrott i Sundbyberg

Nyheter Vittne ska ha sett person med vapenliknande föremål Polisen sökte på onsdagseftermiddagen efter en ung person som enligt uppgift ska ha haft ett pistolliknade föremål i handen. Denne ingick i en grupp på cirka sju personer som kom gående från...torsdag 27/2 9:30

Här travar sportlovet på med sulky och tömmar på Solvalla

Nyheter Travbanan ordnar läger för hästfrälsta barn och unga Med olika erfarenhet av ponnyer styr elva sportlovslediga flickor ut från Solvalla travskolas stall. I rockarden bakom stoet Skrållan har Wilma och Eleonora god hand med tömmarna.onsdag 26/2 15:18

Succésäsong för bandyns nykomling AIK

Nyheter Efter SM-slutspelet finns stora drömmar för AIK:s bandyfans: ”Det bästa den här säsongen var att vi slog ut Hammarby” Som nykomling gick AIK rakt in i slaget om SM-guldet. SolnaDirekt hängde med AIK-fansen när laget spelade bandykvartsfinal mot regerande mästarna.onsdag 26/2 11:44
Stockholm Direkt