SKADEGÖRELSE. Två helger i följd har Brotorpshallen utsatts för skadegörelse. Foto: Ulrica Andersson

Nya skadegörelse i Brotorpshallen

Brotorpshallen har den senaste tiden blivit utsatt för skadegörelse, vid flera tillfällen. Nu ser staden över skalskyddet för lokalen.

  • Publicerad 17:00, 16 jan 2020

Helgen efter nyårsafton sköts fyrverkeriraketer inne i Brotorpshallen. Förra helgen låg det skal från pistagenötter och fimpar utspritt på golvet.

– Ja, tyvärr har obehöriga tagit sig in. Vi skulle hellre se att dessa personer ville vara med i idrotten och använda hallen till vad den är ämnad för. Vi skulle önska att man frågade om tillåtelse att vara i hallen en timme, säger Martin Hamrin, verksamhetsansvarig idrottsenheten.

Hallen har även tidigare drabbats av vandalisering, exempelvis öppnade vattenposter med översvämning som konsekvens och toaletter har förstörts av bangers.

– Det är så tråkigt att fokus flyttas från idrottsverksamheten. Nu tvingas vi istället jobba med kommunens säkerhetsavdelning, säger Martin Hamrin.

Mikael Eljenmyr, idrottschef i Sundbyberg, har bland annat åkt till hallen i samband med att obehöriga tagit sig in.

– För att få till en dialog och se om vi tillsammans kan göra något. Tyvärr hann de sticka innan jag kom upp, säger han.

De senaste händelserna är enligt Mikael Eljenmyr polisanmälda som olaga intrång och åverkan.

För att få bukt med problemet ser man nu över skalskyddet. Martin Hamrin ser även dubbelbemanning som en tänkbar åtgärd, eller ett fördjupat samarbete med vaktbolag.

– Vi behöver öka vår närvaro. säger han.

Enligt Kajsa Johansson, kommunpolis i Sundbyberg, är de senaste händelserna inget som sticker ut.

– I nuläget är det inget som föranleder att vi styr om våra resurser. Vi bevakar utvecklingen i hallen och området kring och samverkar med Sundbybergs stad för att förhindra att det ska bli något återkommande, säger Kajsa Johansson.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Orienterarna har fått sällskap i skogen

Nyheter Rastlösa tar sig ut i naturen Betydligt fler tar sig ut på motionsrundor istället för till gym, sim- och sporthallar i coronatider. Sundbybergs orienteringsklubb väljer nu att sprida ut sina motionstävlingar under en hel vecka.måndag 6/4 12:05

Häng med en timme på linje 10

Nyheter ✓Leksugna ✓Sol och distansskola ✓Utehäng För några veckor sedan kollade vi läget på linje 11 mot Akalla. Den här gången var det dags att åka linje 10 mot Hjulsta istället, och vår vana trogen tog vi tempen på de tre sista stoppen. Vad gör...fredag 3/4 15:10

Experten: Staten måste skjuta till mer pengar

Nyheter Mindre företag drabbas hårdast av coronakrisen Små marginaler och en snöbollseffekt leder till att många mindre företag ligger risigt till, på grund av coronakrisen Det menar Erik Sjölander, näringspolitisk talesperson på Småföretagarnas...fredag 3/4 13:50
Stockholm Direkt