RIVNINGSHOTADE. Smedsuddsbadet omklädningsrum kan rivas om staden inte hittar någon som vill driva en verksamhet i anslutning till dessa. Foto: Per Brandt

Nya spåret: Ett kafé vid Smedsuddsbadet

Ett massutskick för att kolla om någon vill driva en verksamhet vid Smedsuddsbadet. Det är stadens sista försök att rädda Smedsuddsbadets nya omklädningsrum från rivning. Men intresset verkar lågt.

  • Publicerad 11:25, 19 sep 2018

Som Vårt Kungsholmen tidigare har berättat hotas Smedsuddsbadets blott två år gamla omklädningsrum av rivning då staden haft problem vandalisering och att personer bosätter i dem.

Nybygge vid Smedsuddsbadet kan rivas

Nu försöker staden en sista gång att försöka rädda byggnaden.

Fastighetskontoret har nu skickat ut ett massutskick till samtliga stadsdelar och frågat om de är intresserade av att bedriva någon slags verksamhet i anslutning till byggnaden.

Tanken i såna fall är att bygga en komplementslokal vid omklädningsrummen för detta.

Exakt vad det kan bli för verksamhet återstår att se, fastighetskontoret är öppna för förslag så länge det faller inom detaljplanens bestämmelser. Men en rimlig tanke, enligt kontoret, är att det ska ha någon koppling till badet, exempelvis ett kafé.

– Tanken med uthyrningen är förstås i första hand att göra området trevligare, inte att lösa problemet med bosättningarna. Det blir förhoppningsvis en bonuseffekt av detta, skriver Haris Zaimovic på fastighetskontoret.

Hoppas på nya tag

Staden har tidigare haft planer på just ett kafé intill omklädningsrummen men skrotade det då det inte skulle bära sig ekonomiskt. Men nu hoppas man alltså på bättre lycka.

– Förhoppningsvis hittar vi en hyresgäst som kan betala den hyra som vi behöver få in för att bära kostnaden av anpassning av byggnaden, säger Haris Zaimovic.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hittills har ingen stadsdel visat intresse men förfrågan kommer ligga ute några veckor till. Blir det inte napp där så går frågan eventuellt vidare till privata aktörer. Men händer inget där heller så ser det mörkt ut för byggnaden, trots att den nyligen byggdes och ingick i en renovering som kostade sex miljoner kronor.

– Om det inte finns något som helst intresse från något håll så återstår, som det ser ut i dagsläget, dessvärre inget annat alternativ än att riva en sådan problematisk byggnad som tyvärr visat sig förstöra mer för området än den gör nytta, säger Haris Zaimovic som däremot tillägger att det inte är hans beslut utan kommer tas av avdelningschefen på fastighetskontoret.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50

Så får du julgranen att hålla länge

Nyheter Experten Anna Benson ger sina fem bästa tips för en perfekt julgran Granförsäljningen är i full gång i Stockholm. Men för att få din nyinköpta julgran att behålla barren mer än några dagar finns det en del saker att tänka på. Vi har pratat med granexperten Anna...söndag 9/12 8:00