Nybyggt vid KTH. Foto: Akademiska hus

Nya studentbostäder vid KTH invigda

227 studenter har flyttat in nära KTH. Tre nya hus med studentbostäder invigdes i veckan.

  • Publicerad 16:33, 19 sep 2018

Det är Akademiska hus som själva byggt de nya bostäderna som ligger på KTH Campus vid Teknikringen. Totalt ska det bli fem hus, varav tre nu står klara. I dessa tre bor nu 227 studenter. Lägenheterna är fullt utrustade och möblerade av möbeljätten Ikea.

I torsdags arrangerades en välkomstfest för studenterna, ett så kallat "house warming party", där de nyinflyttade fick matlådor i present av fastighetsägaren.

Ambitionen med de nya husen är att göra campusområdet mer levande.

– I entrévåningen i ett av husen finns exempelvis en kafélokal som vi hoppas kunna starta upp så snart som möjligt. Det är viktigt att de boendes behov av trygga och sociala ytor utanför bostaden också fylls, säger Susanne Malmgren, fastighetschef för Akademiska Hus studentbostäder i ett pressmeddelande. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När alla hus står klara finns plats för ungefär 430 studenter och forskare. Våren 2019 räknar Akademiska hus med att inflyttningen i de sista husen ska ske.


 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu ska Södermalms nationalrätt koras

Nyheter Var med och rösta Hur smakar egentligen Södermalm? Det ska kockarna i Ringen centrum ge svar på under den fullspäckade matfestivalen TUGG, där Södermalmsborna själva ska rösta fram stadsdelens nationalrätt.fredag 19/10 11:54

Stor räddningsinsats i Vasastan

Nyheter Person fast i hisschakt sedan i morse – tros bli kvar flera timmar till En person har sedan tidigt i morse suttit fast i ett hisschakt i Vasastan. Räddningstjänsten ska nu påbörja en insats och forcera en vägg för att komma åt personen.fredag 19/10 11:24