Nybyggt vid KTH. Foto: Akademiska hus

Nya studentbostäder vid KTH invigda

227 studenter har flyttat in nära KTH. Tre nya hus med studentbostäder invigdes i veckan.

  • Publicerad 16:33, 19 sep 2018

Det är Akademiska hus som själva byggt de nya bostäderna som ligger på KTH Campus vid Teknikringen. Totalt ska det bli fem hus, varav tre nu står klara. I dessa tre bor nu 227 studenter. Lägenheterna är fullt utrustade och möblerade av möbeljätten Ikea.

I torsdags arrangerades en välkomstfest för studenterna, ett så kallat "house warming party", där de nyinflyttade fick matlådor i present av fastighetsägaren.

Ambitionen med de nya husen är att göra campusområdet mer levande.

– I entrévåningen i ett av husen finns exempelvis en kafélokal som vi hoppas kunna starta upp så snart som möjligt. Det är viktigt att de boendes behov av trygga och sociala ytor utanför bostaden också fylls, säger Susanne Malmgren, fastighetschef för Akademiska Hus studentbostäder i ett pressmeddelande. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När alla hus står klara finns plats för ungefär 430 studenter och forskare. Våren 2019 räknar Akademiska hus med att inflyttningen i de sista husen ska ske.


 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Hemlösa äldre får gratis hotell på Söder

Nyheter Södermalmshotell ger bort rum i jul Julbord, julklappar – och två nätter på hotell i hjärtat av Södermalm. Det väntar ett trettiotal äldre hemlösa under julhelgen.tisdag 18/12 21:00

Inte längre aktuellt med förarlösa SL-tåg

Nyheter ✓Ny installation totalfloppade ✓SL: Ingen arbetar med frågan SL smidde tidigare planer på att köra med förarlösa tåg i tunnelbanan. Men alla sådana förslag är skjutna på framtiden.tisdag 18/12 20:10