Magnus Carlberg, kulturchef. Foto: Privat

Nya sysselsättningar för Bros ungdomar

Biblioteket i Bro har kört i gång ett nytt projekt som de kallar After School. Så snart Kungsängens bibliotek är renoverat startar det där också.

  • Publicerad 12:17, 7 feb 2019

I tisdags invigdes Bro bibliotekets nya projekt After School. Tre eftermiddagar i veckan kommer ungdomar mellan 9 och 14 år kunna få göra allt från att pyssla, skriva och musicera till att göra film.

– Vi har haft en del ungdomar som hänger och inte har någonting att göra på eftermiddagarna. Och vi har varit tunt bemannade, säger Magnus Carlberg, kulturchef på Upplands-Bro kommun.

Anställt två nya personer

Magnus Carlberg berättar att de i och med statens projektet ”Stärkta bibliotek” skrev en ansökan om medel för just After School, och blev tilldelade 600 000 kronor. Därför har de nu kunnat anställa två nya personer på halvtid. En av dem är filmpedagog.

– Vi har varit runt i skolorna och frågat vad de vill göra, och vi kommer att blanda det som det finns efterfrågan på, säger Magnus Carlberg.

Det finns en musikstudio i Bro, som kulturskolan använder en del, som även After School kommer att erbjuda ungdomarna att testa på.

Kungsängen får dock vänta tills renoveringen i Kulturhuset är färdig.

– Det är verkstaden vi måste vara i, och det är den som renoveras just nu. I Kungsängen finns ingen musikstudio, men där finns en stor scen som man kan göra mycket kul med, säger Magnus Carlberg.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Hunderbart – gården är invigd

Hundrastgården vid Lillsjön invigd. Ett 50-tal hundar och deras ägare var där för att bevittna när Fredrik Kjos (M) klippte bandet.onsdag 20/2 9:00

Fyllestyrning som kunde slutat illa

Med alkohol och droger i kroppen körde en man i 20-årsåldern in i en tomthäck i Bålsta. Färden kunde slutat betydligt värre. Den misstänkte bilföraren är inte från Håbo.måndag 18/2 12:04

Senaste numret

Bålstabladet