Magnus Carlberg, kulturchef. Foto: Privat

Nya sysselsättningar för Bros ungdomar

Biblioteket i Bro har kört i gång ett nytt projekt som de kallar After School. Så snart Kungsängens bibliotek är renoverat startar det där också.

  • Publicerad 12:17, 7 feb 2019

I tisdags invigdes Bro bibliotekets nya projekt After School. Tre eftermiddagar i veckan kommer ungdomar mellan 9 och 14 år kunna få göra allt från att pyssla, skriva och musicera till att göra film.

– Vi har haft en del ungdomar som hänger och inte har någonting att göra på eftermiddagarna. Och vi har varit tunt bemannade, säger Magnus Carlberg, kulturchef på Upplands-Bro kommun.

Anställt två nya personer

Magnus Carlberg berättar att de i och med statens projektet ”Stärkta bibliotek” skrev en ansökan om medel för just After School, och blev tilldelade 600 000 kronor. Därför har de nu kunnat anställa två nya personer på halvtid. En av dem är filmpedagog.

– Vi har varit runt i skolorna och frågat vad de vill göra, och vi kommer att blanda det som det finns efterfrågan på, säger Magnus Carlberg.

Det finns en musikstudio i Bro, som kulturskolan använder en del, som även After School kommer att erbjuda ungdomarna att testa på.

Kungsängen får dock vänta tills renoveringen i Kulturhuset är färdig.

– Det är verkstaden vi måste vara i, och det är den som renoveras just nu. I Kungsängen finns ingen musikstudio, men där finns en stor scen som man kan göra mycket kul med, säger Magnus Carlberg.

Skulle köpa ledramp – visade sig vara hans

En man som blivit bestulen råkade hitta just den varan till salu på en köp & sälj-grupp i Bålsta. En man i 25-årsåldern är därför misstänkt för häleri.måndag 19/8 11:19

Två dagars festande; ett enda bråk

Håbo Festdag blev en välbesökt tillställning med kvällsparty för Håboborna i dagarna två. På lördagskvällen blev en man misstänkt för brott på festplatsen i Bålsta Centrum.söndag 18/8 10:22

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt