Söder upplevs bäst genom Södermalmsbor. Det menar Clarion Hotel, som nu hyr ut delar av den inhemska befolkningen till sina hotellgäster. Foto: Andreas Enbuske

Nya tjänsten: Hyr en Södermalmsbo

Den gamla devisen att ta seden dit man kommer återlanseras i ny skrud när en hotellkedja nu erbjuder en ny tjänst åt sina gäster – och börjar hyra ut Södermalmsbor.

  • Publicerad 16:21, 12 jun 2018

Får det lov att vara en SoFo-konnässör, en ölhävare från Folkungatan eller kanske en flanör med järnkoll på de bästa vyerna från Söders höjder? När Clarion Hotel nu startar sitt nya pilotprojekt "Rent a local" i juli, kommer gästerna erbjudas möjligheten att få hyra en lokal Södermalmsbo under tre timmar. Varje Södermalmsbo har själva valt ut sina smultronställen och kommer att ta med gästen på sin egen personliga vandring runt butiker, parker och restauranger.

"Vår önskan med detta projekt är att kunna erbjuda våra gäster en mer personlig sida av vårt vackra Södermalm och förhoppningsvis kanske några möten leder till fortsatt kontakt mellan gäster och lokalbor" skriver Clarion Hotel i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om satsningen visar sig lyckad kommer man att fortsätta med konceptet. För de Södermalmsbor som är sugna på att hyra ut sig själva, finns fortfarande möjlighet att skicka in en ansökan via Clarions hemsida.

Kanske kan ölhäng i Tanto stå på schemat, när en lokal Södermalmsbo ska guida turister. Foto: Sacharias Källdén