Så ska det blomstra.

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.

  • Publicerad 15:15, 18 maj 2019

I bygget av Kungsängens nya torg för 26 miljoner kronor hämtades inspiration från Kungsträdgården i Stockholm. Nu är det så gott som klart, kvar väntar bara en slutbesiktning den 22 maj då mindre anmärkningar ska vara åtgärdade. Men reaktionerna från många invånare är inte positiva. Åsikter om ett stelt, grått och trist torg framkommer på sociala medier.

Det tar lite tid för plantorna

– Man kan inte förvänta sig perennerna ska slå ut när man precis har planterat dem. Det tar lite tid. De träd som är inplanerade är planterade, men yngre träd tar tid innan de får stor blommning, säger Linda Edgren, t.f. teknisk chef på Upplands-Bro kommun.

Hon föreslår att man slår ett öga på grönskan vid Kulturhuset mot Kyrkvägen.

– På sikt kommer det att bli så på torget också. Det är det vi ser framför oss, att det ska blomma överallt. Det kommer att finnas smultronplantor för barnen att plocka och rabatter som ska leva hela tiden under vår och sommar.

Grönskan ska etableras

Hon menar att det kan ta ett par eller tre år innan grönskan är etablerad, men det kommer att vara finare redan nästa år.

– Jag känner mig trygg i att det kommer att bli jättefint, säger Linda Edgren.

Upplands-Bro med i klimatutmaning

Upplands-Bro kommun ska delta i en global klimat­utmaning. – Det är allvar nu, säger Mattias Peterson (C), kommuns talesperson i miljö och klimatfrågor.torsdag 20/6 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt