Nya trenden i Stockholm – supertak med pool och krog

Här är nästa tecken på att Stockholm gör vad det kan för att bli en fräsig storstadsmetropol: höga tak med pooler och barhäng.

  • Publicerad 19:27, 7 jan 2015

Det har varit ont om takterrasser för urbant häng i Stockholm. Hotellet Clarion Sign vid Norra Bantorget har visserligen haft en pool på taket i flera år men så mycket mer har Stockholm inte haft att skryta med när det gäller takhäng och maffiga utsikter under bar himmel.

Men nu börjar det hända grejer. Flera nya supertak är på gång.

Det nya stationshuset Orgelpipan vid Centralstationen får en krog på taket, planerade Tellus Tower på Telefonplan utrustas med utomhuspool, nya Gallerian-kvarteret runt Sergels torg får minst en ny takkrog när Nordic Choice öppnar hotell i gamla bankhuset och och Stockholm New, en kontorsskrapa som ska byggas i Hammarby sjöstad ska enligt planerna få en skybar på toppen.

The sky is the limit som det brukar heta.

Läs också:

Sveriges högsta pool till Stockholm

Här är Stockholms nya supertak

Tellus Tower vid Telefonplan ska utrsutas med en publik pool högst upp på den 225 meter höga skyskrapan.

Scandic Continental vid centralen får en takterass belägen 34 meter upp i luften. Bar och restaurang med en vattenspegel som dekoration utlovas. Kan börja användas våren 2016.

Stockholm New är en 28-våningar hög kontorsskrapa som planeras i Hammarby sjöstad. Detaljplanearbetet har ännu inte påbörjats men enligt Anna-Maria Kääriä, marknadschef på Skanska Fastigheter, är förhoppningen att taket ska rymma en skybar som är öppen för alla.

Urban Escape är det nya namnet på Gallerian- och bankkvarteren vid Brunkebergs torg. Området genomgår en stor omgörning och ska fyllas med nya kontor, hotell och krogar under kommande år. Utöver den takkrog som det nya hotellet Nordic Choice ska ha överväger fastighetsägaren AMF Fastigheter att ha publika verksamheter på ytterligare tre av de återstående fyra taken. Gallerian ska vara kvar.

Norra Tornen i Vasastan blir över 100 meter höga och får restaurang, skybar eller utsiktsplats högst upp.

PÅ LILJEHOLMSKAJEN blir Kajen 6 ett 24 våningar högt hus. De tre översta våningarna ska innehålla en gourmetkrog, med utsikt över både Stockholms inlopp och södra förorter.

Visa merVisa mindre