Populärt. Många skateboardåkare hänger i Solbrännan som tyvärr också blivit en plats för droghandel. Foto: Arkivfoto: Sacharias Källdén

Nya trygghetspengar till skatepark i Älvsjö

700 000 kronor av stadens nya trygghetspengar går till skateparken Solbrännan i Älvsjö. Fler vuxna ska lockas till parken och droghandeln ska bort.

  • Publicerad 11:44, 11 apr 2019

För knappt två år sen, sommaren 2017, stod skateparken Solbrännan, mellan Älvsjö centrum och Solberga, klar. Parken, som både är för kickbike- och skateboardåkare, har sen dess blivit mycket populär bland åkarna – men också ett tillhåll för droghandel.

Nya parken lockar stans skejtare till Älvsjö

Nu ska 700 000 kronor läggas på en parkupprustning som ska göra platsen tryggare. Den väntas dra igång under sommarhalvåret.

– Vi vill ha bättre belysning så att det syns vilka som är där och det ska röjas växtlighet och sly. Vi gör en ny entré mot Götalandsvägen så att platsen blir mer inbjudande. Det blir också en mindre grillplats för de som har spontanpicknick och fler sittplatser, säger Johan Nilsson (M), ordförande i Älvsjö stadsdelsnämnd.

Utegym på gång

Sen tidigare är det också klubbat att stadsdelen ska bygga ett utegym i Solbrännan i år.

– Allt handlar om att få folk att vilja röra sig här och vara i parken så att den inte blir så  enslig, säger Johan Nilsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De 700 000 kronorna extra som nu satsas på Solbrännan kommer från stadens nya trygghetsutskott som har en pengapåse med 100 miljoner kronor som är öronmärkta för trygghetsskapande insatser i stadsdelarna. Det är ur den som Älvsjö stadsdelsnämnd sökt och nu fått pengar.

Vill ha mer ljus vid Långsjön

Johan Nilsson tror att stadsdelsnämnden kommer att försöka få loss mer pengar ur fonden under året. Han skulle gärna se att belysningen förbättras på flera platser i Älvsjö, till exempel runt Solbergaskogen och vid Långsjöbadet.

– Jag var vid badet i december och det var kolsvart där nere. Det är ett lugnt område men det känns otryggt när det är så mörkt. Så där skulle jag gärna se ny belysning, säger Johan Nilsson.