Foto: Hampus Jarnlo

Nya vägskyltar för fotgängare i Söderort

Sträckan mellan Hornstull och Telefonplan blir försökskanin när Stockholm ska bli mer promenixvänligt.

  • Publicerad 10:43, 2 maj 2018

Staden testar nytt grepp för att göra Söderort mer promenadvänligt. Det handlar om gatuskyltar för gångtrafikanter, något som Stockholm saknar. Från och med nu fram till och med september testar man med sådana på sträckan Hornstull-Telefonplan.

Det anses vara ett av fem viktiga gångstråk, och det tar cirkus 45 minuter att spatsera de ungefär fyra kilometerna mellan Hornstull och Telefonplan. Nu testar man alltså tre olika sorters skyltar på den sträckan, för att se vilken som passar bästa för framtiden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mysig feminist släpper boken En apa i Rågsved

Nyheter "Ifrågasätter regler och kvinnoideal" Vad händer när man bryter upp från en långvarig relation? Barn, bostad, jobb, allt sätts på sin spets. Den nysläppta boken En apa i Rågsved tar upp frågor många kan relatera till och ifrågasätter...fredag 25/5 10:00

Stor byggplan kan falla med Tellus Towers

Nyheter Tvillingtornen ska bära kostnaden för överdäckningen vid Telefonplan I skuggan av Tellus Towers ska Telefonplan växa till tät innerstad. Men om tornen faller, då faller även stora delar av de planerna. "Man kan inte både ha kakan och äta den", säger staden.torsdag 24/5 20:00