Foto: Hampus Jarnlo

Nya vägskyltar för fotgängare i Söderort

Sträckan mellan Hornstull och Telefonplan blir försökskanin när Stockholm ska bli mer promenixvänligt.

  • Publicerad 10:43, 2 maj 2018

Staden testar nytt grepp för att göra Söderort mer promenadvänligt. Det handlar om gatuskyltar för gångtrafikanter, något som Stockholm saknar. Från och med nu fram till och med september testar man med sådana på sträckan Hornstull-Telefonplan.

Det anses vara ett av fem viktiga gångstråk, och det tar cirkus 45 minuter att spatsera de ungefär fyra kilometerna mellan Hornstull och Telefonplan. Nu testar man alltså tre olika sorters skyltar på den sträckan, för att se vilken som passar bästa för framtiden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vill både höja och utöka trängselskatten

Nyheter MP-toppen Daniel Helldén i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Daniel Helldéns och Miljöpartiets främsta mål efter valet.lördag 18/8 9:30

Polisen rustar för jätteinsats i Stockholm

Nyheter ✓Nazistmarsch och 134 andra tillställningar – samtidigt ✓Polis: Blir en utmaning 134 olika ansökningar om möten, tillställningar och demonstrationer lördagen den 25 augusti. Samma dag som nazister planerar att marschera rakt genom City. Nu rustar polisen för en jätteinsats.lördag 18/8 8:20